UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2018-05-09 13:28

Kevés ütős eredmény

Népes mezőny állt rajthoz Székesfehérváron a serdülő és ifjúsági ügyességi és gátfutó csapatbajnokságon, valamint a serdülő gyalogló versenyen.

K. N. utanpotlassport.huSzékesfehérvár adott otthont a serdülő és ifjúsági ügyességi és gátfutó csapatbajnokságnak, valamint a serdülő gyalogló versenynek. Az ügyességi csapatbajnokságban 40 versenyszámban mérték össze tudásukat a fiatalok, és összesen 18 szakosztály atlétáinak  a nyakában landolt aranyérem. Ami az együttesek létszámát illeti, 131 csapat vett részt a versenyen. Az aranyérmekből a legtöbbet ‒ nyolcat ‒ a hazai Alba Regia Atlétika Klub versenyzői nyerték a két nap során.

Népes mezőny gyűlt össze Székesfehérváron Fotó: MASZ
Népes mezőny gyűlt össze Székesfehérváron Fotó: MASZ
„Ha az egyéni teljesítményeket veszem figyelembe, még nagyon idény eleji a forma, viszont volt néhány olyan teljesítmény, ami  megüti az ifjúsági Eb nevezési szintjét” ‒ értékelte a látottakat Lengyák György utánpótlás kapitány. Kiemelendő például a dunakeszi Huller Dániel 400 méteres gátfutása (54.02 mp.) Mihály Ádám 4.60 méteres rúdugrása, vagy Doma Benedek 68.87-es kalapácsvetése. Bacsa Fanni 100 méter gáton 14.16-ot futott, Gebauer Maja rúdugrásban ugrott 3.60 métert, Rajczi Bianka pedig 58.63-as kalapácsvetéssel hívta fel magára Lengyák György figyelmét. „A serdülők között a legkiemelkedőbb eredményt Soós Levente érte el, aki magasugrásban két métert ugrott” ‒ fűzte hozzá a szakember. További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.