UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-05-09 18:12

Motivált kadétok

Holnap kezdődik a fiú kadét kosárlabdázók bajnokságának nyolcas döntője, a csapatok készen állnak a négynapos szolnoki viadalra. Az bajnoki cím legnagyobb esélyese idén a Vasas Akadémia, az Alba Fehérvár és a Debreceni KA.

Sztrik Martinutanpotlassport.hu Miután két hete befejeződött a rájátszás és a keresztjáték is a fiú kadét kosárlabdázók bajnokságában, a csapatok megkezdték a felkészülést a május 10-13. közötti, szolnoki országos döntőre. A keresztjátékból a Kiss Lenke KS és a MAFC jutott tovább, míg a felsőház rájátszásából a Vasas Akadémia, az Alba Fehérvár, a Debreceni KA, a Szolnoki Sportcentrum, a Szombathelyi SI KA és a Budapesti Honvéd együttese. A rájátszás legkiemelkedőbb alakítását a Vasas Akadémia fiataljai nyújtották, akik tizenkét győzelemmel és két vereséggel zárták a felsőházi küzdelmeket. Sárosi Bulcsú, a piros-kékek vezetőedzője értékelte tanítványai idei teljesítményét:

A Vasas Akadémia(fehér) játékosai nyerték a felsőházi rájátszást
A Vasas Akadémia(fehér) játékosai nyerték a felsőházi rájátszást
„Az év elején teljesen új csapatot építettünk, ráadásul én is friss ember voltam. A legnagyobb nehézséget az jelentette, hogy két évfolyamot kellett egyesítenünk, ebből kifolyólag a mi alakulatunk a legfiatalabb a mezőnyben. Nagy utat tettünk meg, kezdetben sokat botladoztunk, aztán a szezon végére beérett a munkánk és elkezdtek jönni az eredmények. Ettől függetlenül nem gondolom, hogy mi vagyunk a legnagyobb esélyesek, de mindent meg fogunk tenni, hogy ismét szép sikert érjen el a klub.” A magabiztos teljesítménytől függetlenül nem a Vasas, hanem a tavalyi veretlen szezont produkáló és bajnoki címet bezsebelő Alba Fehérvár a legesélyesebb a végső győzelemre. Pethő Ákos, a fehérvári alakulat edzője szerint játékosai  motiváltak, szeretnének újabb dicsőséget szerezni az egyesületnek. „Jól sikerült a felkészülés, nagyon várjuk már a mérkőzéseket. Mindent megtettünk a szezonban és a felkészülés során, hogy sikeres évadot tudjunk zárni, de következő négy napban dől el minden. Mivel a Vasas a felsőházi mérkőzések során kétszer megvert minket, bátor dolog lenne kijelenteni, hogy esélyesebbek vagyunk. Azokon a meccseken a végjátékok jelentették a különbséget, amikből ők jöttek ki jobban, szeretnénk, ha ez most másképp lenne. Vannak fiatalabbak is a kulcsjátékosaink között, de a csapat döntő többsége utolsó éves a korosztályban, többek között ezért is szeretnének jó eredménnyel zárni.” A Debreceni KA juniorcsapata a korosztály bajnokságában már játszott döntőt idén, ahol 72‒70-re alulmaradtak a fehérváriak ellen. Most az eggyel kisebbeken a sor, hogy újra megpróbáljanak nyerni. „Az év eleji célkitűzésünk az országos döntőbe kerülés volt, ezt meg is valósították a játékosok. Sajnos a felkészülés nem úgy sikerült, ahogy terveztük, két kulcsjátékosunk is megsérült. Az egyik fiúnak az utolsó felsőházi mérkőzésen, Szombathelyen eltört a keze, a centerünk bokáját pedig hétfőn fogják műteni, őket az alsóbb korosztályból pótoltuk. Ettől függetlenül nagyon motiváltak a srácok, már csak azért is, mert ez a társaság hatodik éve van együtt, és mind a négy korosztályban országos döntősök voltak eddig, így most is megpróbálnak majd bizonyítani. Ez az utolsó közös évük együtt, szeretnének ehhez méltón játszani” ‒ mondta Cserfalvi István, a debreceniek vezetőedzője.

 A FIÚ KADÉTBAJNOKI DÖNTŐ CSOPORTBEOSZTÁSA A csoport: Vasas Akadémia, Szolnoki Sportcentrum, Szombathelyi SI KA, MAFC B csoport: Alba Fehérvár, Debreceni KA, Budapesti Honvéd, Kiss Lenke KS

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.