UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-05-09 12:07

Zöld-fehérek az élmezőnyben

Három magyar játékos is bekerült Az év fiatal női kézilabdázója díj jelöltjei közé. A handball-planet.com elnevezésű internetes portál huszonnyolc 1996. január 1. után született kézilabdázót választott ki, köztük a ferencvárosi Háfra Noémit (19) és Faluvégi Dorottyát (20), valamint a győri Puhalák Szidóniát (21).

B. V. – utanpotlassport.huÖtödik alkalommal választja meg a handball-planet.com elnevezésű internetes szakportál az év legjobb fiatal női kézilabdázóit. Most azokat az 1996. január 1. után született játékosokat jelölik, illetve díjazzák, akik néhány éven belül berobbanhatnak a nemzetközi élmezőnybe és meghatározó játékosok lehetnek. A jelölteket – posztonként nyolc játékost – ahogyan korábban, az idén is újságírók nevezték meg, ezúttal Norvégiából, Magyarországról, Fehéroroszországból, Szerbiából, Szlovéniából, Argentínából és Oroszországból.

Faluvégi Dorottya akár Az év legjobb fiatal játékosa is lehet Forrás: fradi.hu
Faluvégi Dorottya akár Az év legjobb fiatal játékosa is lehet Forrás: fradi.hu
Idén a legjobbak között helyet kapott három, a Bajnokok Ligája 2017/18-as kiírásában remeklő magyar játékos is. A ferencvárosi Háfra Noémi balátlövőként került be, bár az évadban megfordult a pálya másik felén is. A 19 éves játékos megjárta németországi felnőtt-világbajnokságot, az FTC-vel a Bajnokok Ligája negyeddöntőjéig jutott, a hazai bajnokságban pedig jelenleg is az aranyéremért harcol. Klubtársa, Faluvégi Dorottya is a világ legjobbjai közé tartozik a fiatalok között. A 20 éves jobbszélső remek szezont zárt, ősszel megválasztották a hónap legjobb fiataljának a Bajnokok Ligájában. A másik szélről a győri Puhalák Szidónia került fel a Top 28-as listára. Az ETO 21 éves balszélsője fontos gólokat szerzett a mostani évadban, ennek is köszönhető a jelölése. A legtöbb játékost egyébként a montenegrói bajnokság, illetve a Buducsnoszt Podogrica együttese adja, a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes csapatból öt játékost is a legjobbak közé választottak. A dán és a szlovén liga négy-négy játékossal büszkélkedhet, míg a negyedik helyen az NB I áll az említett három fiatallal. A döntést hétfős zsűri hozza meg, a nyolcadik tag a közönség lesz, ugyanis az ítészek az internetes szavazatokat is figyelembe veszik majd a díj odaítélésekor. Szavazni ITT lehet.

AZ ÉV FIATAL KÉZILABDÁZÓJA DÍJ JELÖLTJEI Kapusok: Julija Dumanszka (CSM Craiova, Románia), Althea Reinhardt (Odense, Dánia), Maja Vojnovic (KRKA, Szlovénia), Madita Kohorst (VFL Oldenburg, Németország) Jobbszélső: Dijana Ujkics (Budcsnoszt, Montenegró), FALUVÉGI DOROTTYA (FTC, MAGYARORSZÁG), Dominika Zachova (Banik Most, Csehország), Szara Risztovszka (Vardar Szkopje, Macedónia) Jobbátlövő: Hanna Blomstrand (Köbenhavn, Dánia), Mette Tranborg (Odense, Dánia), Djurdjina Malovics (Buducsnoszt, Montenegró), Moa Hogdahl (Byasen, Norvégia) Irányító: Karina Szabirova (Asztrahanocska, Oroszország), Tjasa Stanko (Krim Mercator, Szlovénia), Elizabeth Omoregie (Krim Mercator, Szlovénia), Helene Gigstad Fauske (Midtjylland, Dánia) Balátlövő: Marketa Jerabkova (Banik Most, Csehország), Djurdjina Jaukovic (Buducsnoszt, Montenegró), Kristina Jörgensen (Viborg, Dánia), HÁFRA NOÉMI (FTC, MAGYARORSZÁG) Balszélső: PUHALÁK SZIDÓNIA (GYŐRI ETO KC, MAGYARORSZÁG), Itana Grbics (Buducsnoszt, Montenegró), Laerke Pedersen (NFH, Dánia), Olivia Mellegard (Sävehof, Svédország) Beállós: Tatjana Brnovics (Buducsnoszt, Montenegró), Josefine Huber (Thüringer, Németország), Aneja Beganovic (Krim Mercator, Szlovénia), Anasztaszija Illarjonova (Zvezda Zvenyigorod, Oroszország)

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.