UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2018-05-10 21:04

Aranyos tornászok

Aranyérmet szerzett a marokkói Gymnasiadén a magyar leány tornászcsapat. Az egyéni számokban is remekeltek a lányok, akik összesen hat éremmel térhettek haza az afrikai túráról.

K. N. − utanpotlassport.huA tavaly Győrött rendezett  Európai Ifjúsági Olimpia után a magyar tornászlányok  ott voltak a gimnazisták legnagyobb multisport-eseményén, a marokkói Gymnasiadén. A Győri Atlétikai Klubot képviselő Fehér Nóra, a Postás SE három tagja, Péter Sára, Székely Zója és Bácskay Csenge, valamint az MTK fiatal tornásza, Schermann Bianka képviselte a magyar színeket, nem is akárhogyan. „Nagyon elégedett vagyok a lányok teljesítményével, különösen azért, mert mind a négy lány, aki felment a gerendára, megcsinálta, és hiba nélkül tette mindezt. Egyetlen kisebb rontást leszámítva a csapat nagyszerű produkciót nyújtott” ‒ értékelt Draskóczy Imre szövetségi kapitány.

A dobogó legfelső fokán a győztes magyar csapat Fotó: MTSZ
A dobogó legfelső fokán a győztes magyar csapat Fotó: MTSZ
A csapatgyőzelem rangját tovább emeli, hogy az ukránok, a franciák, a brazilok és a spanyolok előtt sikerült végeznie csapatunknak. A kapitány kiemelte, hogy ez a torna nagyon fontos állomás volt a soron következő ifjúsági olimpiai kvalifikációs versenyhez  (Baku, június második hete), valamint az augusztusi junior Európa-bajnoksághoz vezető úton. Ami az egyéni eredményeket illeti: Fehér Nóra egyéni összetettben, Székely Zója felemáskorláton, Bácskay Csenge pedig ugrásban szerzett ezüstöt , míg Péter Sára szintén ugrásban, Schermann Bianka talajon végzett bronzérmes pozícióban. Folytatás tehát június második hetében, Bakuban, az olimpiai kvalifikációs versenyen. Reméljük, hasonló magyar éremesővel. További korosztályos hírek TORNÁBAN a sportági aloldalunkon.