UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-05-10 14:15

Arccal Szlovénia felé

„A játék minden elemében sikerült előrelépnünk” – mondja Imre Vilmos, a férfi junior kézilabda-válogatott szövetségi edzője, miután a csapat lejátszotta utolsó NB I-es mérkőzését is a 2017/18-as évadban. A szakvezető a felkészülés hátralévő részéről és az Európa-bajnoki ellenfelekről is beszélt az Utanpotlassport.hu-nak.

B. V. – utanpotlassport.hu Kedden befejezte az NB I-es mérkőzések sorát a korosztályos Európa-bajnokságra készülő férfi junior kézilabda-válogatott. A 2017/18-as évadot harmadik helyen záró Grundfos Tatabánya 29–22-re győzött Balatonbogláron a fiatalok ellen.

Imre Vilmos szerint a játék minden elemében előrelépett a csapat Forrás: MKSZ
Imre Vilmos szerint a játék minden elemében előrelépett a csapat Forrás: MKSZ
A meccsdömping után Imre Vilmos szövetségi edző értékelte a társaság teljesítményét. „Nem volt egyszerű feladatunk, hiszen foghíjas kerettel álltunk ki a mérkőzésre, több játékos is hiányzott az érettségi vizsgák miatt. Emellett pedig éppen most találkoztunk a legerősebb élvonalbeli riválisunkkal. Hellyel közzel mégis elégedett vagyok, voltak jó periódusaink, úgy gondolom, a végére reális eredmény született.” A szakvezető szerint látható a folyamatos fejlődés az együttesen, amelyben nagy szerepet játszottak az élvonalbeli találkozók. „Örülök, hogy valamennyi ellenfelünk, ahogyan most a Tatabánya is, a legerősebb összeállításában érkezett Balatonboglárra. Nem is kérdés, a játék minden elemében sikerült előrelépnünk, ezt bizonyítja a szlovének elleni dupla meccsünk, amikor szintén jó játékot mutattunk.” A junior csapatban rengetegen szerephez jutottak, sok játékost kipróbáltak. Imre elmondta, már természetesen körvonalazódik a végleges keret, amelyet valamikor május végén hirdet majd ki. A társaságra még számos felkészülési állomás vár, játszik még két edzőmeccset idegenben a horvátok ellen, majd Dabason és Siófokon is négycsapatos tornán vesz részt. Így fordulhat majd rá a szlovéniai Európa-bajnokságra, amelyen várhatóan nem lesz könnyű dolga. „A negyedik kalapból vártuk a sorsolást, így semmiképpen nem számíthattunk egyszerű feladatra, ugyanakkor azt hiszem, a lehető legerősebb riválisokat kaptuk. A világbajnoki címvédő franciákat, a vébé-bronzérmes dánokat és a nagyon kellemetlen portugálokat. Két csapat jut tovább, tehát mindenképpen bravúrra lesz szükség. Erre készülünk, nagyon bízom benne, hogy sikerül.”

A SZLOVÉNIAI U20-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG (JÚLIUS 19-29.) CSOPORTBEOSZTÁSA: A csoport: Németország, Izland, Svédország, Románia B csoport: Szlovénia, Szerbia, Norvégia, Izrael C csoport: Horvátország, Spanyolország, Oroszország, Lengyelország D csoport: Franciaország, Dánia, Portugália, MAGYARORSZÁG

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.