UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2018-05-10 22:44

Nyögvenyelős kezdet

U15-ös csapatunk két vereséggel, míg a két évvel idősebbek együttese ötven százalékos teljesítménnyel, egy (kötelező) győzelemmel és egy franciák elleni − vezéráldozattal járó − vereséggel nyitott a svédországi utánpótlás Európa-bajnokságon.

K. N. − utanpotlassport.huA fallabdázók utánpótlás csapat Európa-bajnokságán a magyar U15-ös válogatott borzalmasan nehéz csoportba került. Beharangozó cikkünkben már írtunk róla, hogy a tornán elsőként kiemelt angolokkal, valamint Svájccal, Spanyolországgal és Finnországgal kerültek egy csoportba a 15 éves fiúk. A malmői torna első mérkőzését Svájc ellen játszották a magyarok. Kohlrusz Balázs remek taktikával küldte falak közé élete első Eb-mérkőzésére Rózsa Emmát. Az ifjú lány az Eb-bemutatkozó meccsén nem kis meglepetésre 45 perc alatt legyőzte ellenfelét, ezzel a magyaroknál volt az előny.

A tornán elsőként kiemelt angolok ellen nem volt sok esélye a mieinknek Fotó: MFSZ
A tornán elsőként kiemelt angolok ellen nem volt sok esélye a mieinknek Fotó: MFSZ
Még egy meccs azonban kellett volna a párharc megnyeréséhez. Jeszenszky Zoltánon volt a sor, hogy a fiúk első meccsét behúzza. Ellenfele 2−0-ra elhúzott, de honfitársunk nem adta fel. „Próbáltunk gyorsítani Zoli tempóján, agresszívabb támadásra kértük. Ez egészen 2−2-ig jól is működött, ám sajnos a döntő szettben fizikálisan fölénk nőtt a svájci játékos, és 3−2-re legyőzte Zoltánt” − értékelt Farkas János utánpótlás kapitány. A folytatásban Szabó Kende következett, ám hiába küzdött, komoly esélye nem volt a mérkőzés megnyerésére. 3−0-ra a svájci győzött, így végül a párharcot 2−1-es összesítéssel Svájc nyerte. „Délután Anglia következett, a torna első kiemeltje. A pénteki napra gondolva Balázzsal úgy döntöttünk, hogy Zolit pihentetjük ezen a mérkőzésen, Kende mellett Sárkány Lászlónak szavaztunk bizalmat Rózsa Emma mellett. Három nullás összesítéssel kaptunk ki végül, noha mindenki becsülettel végigküzdötte a mérkőzéseit. A nagyobb tudás előtt viszont fejet kellett hajtanunk” − mondta a szakvezető. Pénteken az U15-ös csapatunk Spanyolországgal és Finnországgal méri össze erejét.
U17-es csapatunk a franciák elleni meccs előtt Fotó: MFSZ
U17-es csapatunk a franciák elleni meccs előtt Fotó: MFSZ
− − A 17 éven aluli korosztály könnyed győzelemmel nyitott a tornát. A játéknap első meccsén, a finnek ellen Laska Vanda 3−0-val küldte ki a a falak közül ellenfelét. A folytatás is a mieink szája íze szerint alakult, Dévald Tamás és Rózsa Barnabás sem engedélyezett egy szettgyőzelmet sem ellenfelének. Utóbbi fiú ráadásul Emmához hasonlóan élete első Eb-mérkőzését vívta. A folytatás viszont kifejezetten rosszul alakult. Dévald Tamás a franciák ellen rásérült korábbi bokasérülésére, ezért feladni kényszerült a meccsét. Előtte Chukwu Hanna ragadott ütőt, aki ha hullámzó játékkal is, de 3−2-re győzött. Az igazsághoz viszont hozzátartozik, hogy francia ellenfele az U17-es korosztály európai ranglistáján a harmadik helyen áll. Nagy Simonra hárult a feladat, hogy megnyerje a magyaroknak a párharcot. Ez azonban nem sikerült,  3−0-s vereségbe szaladt bele a magyar fiú, így a franciák összesítésben 2−1-re győztek. „Tamás sérülése miatt a második játéknapon Simonra és Barnabásra is nagy nyomás fog nehezedni, hiszen mindketten egyel feljebb kell, hogy lépjenek a pályasorrendben. Wales és Lengyelország lesz a következő két ellenfelünk, a továbbjutáshoz pedig mindkét csapatot meg kell vernünk.” További korosztályos hírek FALLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.