UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2018-05-11 16:37

Készen a végső összecsapásra

Izgalmas döntőnek ígérkezik az U13-as minikorosztály hétvégi, szegedi fináléja. A lányoknál 12, a fiúknál 9 csapat száll harcba a kétnapos tornán.

K. N. − utanpotlassport.huEgy héttel az országos minikupa döntőjét követően, május 12-én és 13-án újra gyerekzsivajtól lesz hangos a szegedi József Attila Általános Iskola tornaterme. A kupadöntőt követően ezúttal az U13-as korosztály országos bajnokságának fináléjára kerül sor Szegeden. A döntőbe 12 leány és 9 fiú csapat kvalifikált. A lányok október 28-án kezdték meg szereplésüket az ob-n, Tatán, a Dotis-kupáért folytatott csatával. Összesen nyolc fordulót és 43 tornát rendeztek azóta ebben a korosztályban, az utolsót, a Közgáz Tavasz-kupát szűk egy hónapja, Budapesten. A bajnokságban rekordszámú, 51 csapat adta le nevezését. A benevezett együtteseknek minimum 6 tornán kellett részt venniük a szezonban. A döntőbe az e tornákon gyűjtött pontszámokkal lehetett kvalifikálni.

Győzelemre törnek a szegedi lányok a hazai döntőben Fotó: szegedvolley.com
Győzelemre törnek a szegedi lányok a hazai döntőben Fotó: szegedvolley.com
A finálénak otthont adó Szegedi RSE két csapattal vett részt a sorozatban. Az első számú alakulat 11 tornán indult, melyből hatot megnyert, kétszer második, háromszor pedig harmadik lett, vagyis minden versenyükről éremmel térhettek haza Dávid Tibor tanítványai. A csapat heti öt edzéssel készült a szezon valamennyi ütközetére. A teljesítménynövelés mellett a mentális felkészülésre is ügyelnek a csapatnál. Hogy a lányok fejben is ott legyenek a pályán, azért Bús Míra és Szűcs Ákos felel. A bajnokság befejezése után a szegedi lányok a döntőig tátongó űrt edzőmérkőzésekkel töltötték fel. Az U13-as csapat rendszeresen a két évvel idősebb korosztály, az U15-ös együttes ellen játszott. „Úgy vélem, nehéz döntő vár a mieinkre. Többen is kimagasló teljesítményt nyújtottak a szezon során. Talán a BRSE együtteséről mondható el leginkább, hogy stabil játékot mutatott egész évben. A lányok hozzáállása és munkája a szezon során végig példaértékű volt, ennek köszönhetően a játékosok sokat fejlődtek. Remélem, a döntőben sikerül kihozni magunkból a maximumot, és a csapat az eredménytől függetlenül óriási élménnyel lesz gazdagabb, amire szívesen emlékeznek majd vissza pár év múlva is" − nyilatkozta a csapat honlapjának az U13-as lányok edzője, Dávid Tibor. A lányok mellett a fiúk is sikeresen kvalifikálták magukat a döntőbe. Az ő szezonjuk december elején indult Szolnokon, és április 21-én, Dunaújvárosban ért véget. Összesen 17 fordulón át küzdöttek a játékosok, mire kialakult a legjobb kilenc mezőnye. A fiúknak elég volt négy tornán részt venniük ahhoz, hogy bejuthassanak a fináléba. A szegedi fiúknak tornagyőzelmet nem sikerült szerezniük, viszont háromszor is ott voltak a tűz közelében, de végül ezüstérem landolt a nyakukban. A csapat edzője, Honti Szilárd szerint a legjobb háromba kerülés is órási bravúr lenne a csapattól, de hol máshol sikerülhetne ez, mint a hazai közönség előtt. „Lassan elérkezik az utolsó, a legfontosabb megmérettetés napja. Kedvezően alakult számunkra a sorsolás, ám így is roppant nehéz dolgunk lesz, mivel az alapszakaszban második Dág, illetve a hatodik Delta RSE csapatával kerültünk egy csoportba. Fizikálisan és mentálisan is felkészülten, és most már teljes kerettel várjuk a küzdelmeket. Csapatomtól annyit kérek, hogy élvezzék a játékot és azt nyújtsák, amit eddig, mert akkor bármi megtörténhet. Merünk nagyot álmodni,  cél a dobogó, amelynek eléréséhez komoly támogatást jelenthet a hazai környezet“ − fogalmazott Honti Szilárd. A mérkőzések mindkét nap reggel 9 órától kora estig tartanak a József Attila Általános Iskola tornatermében. További korosztályos hírek RÖPLABDA a sportági aloldalunkon.