UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-05-11 19:55

Ünnepi tízes

Nagy sikert aratott a Magyar Kézilabdázás Napja a Hősök terén. A pénteki eseményre rengetegen kilátogattak, volt strandkézilabda, célbadobás, győri közönségtalálkozó, és még a női juniorválogatott is nyert a végére (32–22). Igaz, az időjárás miatt nem a szabadban, hanem az Elek Gyula Arénában.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huNem is kérdés, a kézilabda ünnepe volt a pénteki nap. A 2017-es siker után másodszor is megrendezte a hazai szövetség a Magyar Kézilabdázás Napját. A különleges eseményt nem is akármilyen környezetben, Budapesten, a Hősök terén tartották.

A strandkézilabda is nagy sikert aratott a sportági napon
A strandkézilabda is nagy sikert aratott a sportági napon
A főváros egyik emblematikus helye a sportág egész napos fesztiváljának adott otthont kézilabdapályával, strandkézilabdával, különböző ügyességi játékokkal. A kilátogató gyerekek kipróbálhatták az üres kapura dobást, de megküzdhettek a robokeeperrel is. Már a délelőtti órákban ellepték a teret a fiatalok, a nap második felére pedig a számuk még tovább nőtt. Nem is csoda, hiszen kora délután megjelent a helyszínen a Győri Audi ETO szombat-vasárnapi Final Fourban érdekelt együttese is. A sajtótájékoztató mellett közönségtalálkozón is részt vettek a győri világsztárok, autogramokat osztottak, fotózkodtak, sőt még táncoltak is. A rendezvény a kisebb eső ellenére is nagy sikerrel zajlott, dr. Marczinka Zoltán, a szövetség sportigazgatója is pozitívan nyilatkozott az eseményről. „Egyértelmű, Magyarország legjobb sportágának a legjobb hely dukál, úgy gondolom, a Hősök tere kitűnő választás volt. Az időjárás a tavalyi rendezvénnyel ellentétben viszonylag kegyes hozzánk, változatos programok várják a gyerekeket, igazi sportági ünnepnapot tartunk.” Az eseményre az Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes Kökény Beatrix is kilátogatott, ő az FTC fiú strandkézicsapatát kísérte el. „Nagyon jó, hogy egy ilyen gyönyörű helyszínen megmutathatja magát a kézilabda, kitűnő kezdeményezésnek tartom a rendezvényt. A bajnokság végéhez közeledve örülök, hogy van egy ilyen bulijellegű esemény, amely a kikapcsolódást szolgálja.”
A női juniorválogatott győzelméhez kétség sem férhetett a szlovénok ellen
A női juniorválogatott győzelméhez kétség sem férhetett a szlovénok ellen
A nap megkoronázása a női junior BL Final Four elődöntője lehetett volna, az eső miatt azonban a szervezők a játékosok biztonsága érdekében ügy döntöttek, a népligeti Elek Gyula Arénába viszik be a két mérkőzést a Hősök teréről. Juniorjainkat ez nem zavarta meg. A Golovin Vlagyimir vezette együttes magabiztosan múlta felül a szlovén korosztályos válogatottat. Az első félidőben csak három gól volt a különbség, szünet után azonban ritmust váltott a csapat, s végül tíz góllal, 32–22-re nyerte a mérkőzést. A magyarok legeredményesebb játékosa az FTC jobbszélsője, Faluvégi Dorottya volt. A másik elődöntőt 19 órától rendezik, míg a finálé a nagyok szombati Final Four-programja után, este fél 9-kor lesz. A montenegrói vagy az orosz csapat ellen. Ami viszont biztos, hogy az egész hét végén át tart majd a kézilabdaünnep.

NŐI JUNIOR BL FINAL FOUR, ELŐDÖNTŐ Magyarország U20–Szlovénia U20 32–22 (15–12) Magyarország: Dányi, Hlogyik, Suba (kapusok), Faluvégi 5, Giricz 1, Háfra 2, Hornyák B. 1, Kácsor 2, Klujber 4, Kuczora 2, Kuti 3, Lakatos, Márton 1, Pásztor 1, Pénzes 2, Sallai 4, Szabó K. 1, Tóvizi 2. Szövetségi edző: Golovin Vlagyimir Szlovénia: Arhanic, Curk (kapusok), Abina 1, Akalovic, Bon Brzin 1, Copi 3, Golavsek 1, Grioff, Hrvatin 4, Kolar 1, Lovsin 5, Strnad 2, Vojnovic, Voncina 3, Vucko 1, Zabjak. Szövetségi kapitány: Bojan Voglar

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.