UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2018-05-12 20:55

Még semmi nem dőlt el

A szombati nap a lányoké volt az U13-as országos bajnokság tizenkettes döntőjében. A Szegeden rendezett torna első napján a csoportküzdelmek zajlottak le, s még nyílt a bajnoki érmek sorsa.

K. N. − utanpotlassport.huSzombat délelőtt tíz órakor kezdődtek meg az U13-as leány országos bajnokság döntőinek küzdelmei a szegedi József Attila Általános Iskola tornatermében. Az A-csoportban a hazai együttes mellett a Sümeg, és a BVSC fiataljai játszottak egymással. A B jelű hármast az Újpest, a Szolnok és a Delta-Érd alkotta, a C-csoportban az MTK, a Nyíregyháza B, és a Gödöllő, a maradék három csapat, a két kaposvári együttes (sárga, és kék megkülönböztetéssel) mellett a BRSE (Békéscsaba) pedig a D-csoportba kapott besorolást.

A szombati nap a lányoké volt a szegedi U13-as döntőben Fotó: SZRSE
A szombati nap a lányoké volt a szegedi U13-as döntőben Fotó: SZRSE
A végső győzelemre esélyes csapatok közül a Szeged két győzelemmel kezdett. Előbb a Sümeget, majd a BVSC-t verte, egyaránt 3:0-ra. Az érdiek 50 százalékos teljesítménnyel zárták a csoportjukat, az Újpestet 2:1-re legyőzték, a Szolnoktól viszont ugyanilyen arányban kikaptak. A gödöllői lányok szintén egy győzelmet, és egy vereséget könyvelhettek el csoportjukban: az MTK-t 2:1-re legyűrték, a Nyíregyházától viszont 2:1-re kikaptak. Végül a D-csoport favoritja, a Békéscsaba a Szegedhez hasonlóan két sikerrel nyitott, mindkét kaposvári csapatot 2:1-re múlta felül. A szünetet követően a Gödöllő mindkét délutáni mérkőzését megnyerte, előbb a B-csoport másodikját, az érdieket verték 2:1-re, majd a nap végén a hazaiakat 2:0-ra. Ez azt jelentette, hogy vasárnap elsőként majd a Nyíregyháza ellen lépnek pályára a gödöllői játékosok, akiktől szombaton 2:1-re kikaptak. A Szegedi lányok kora esti vereségükkel vasárnap nyitányként a „kék” kaposvári csapatot kapták ellenfélül. A Delta-Érd a Sümeggel, a Békéscsaba a Szolnokkal kezdi a vasárnapot. Holnap kilenc csapattal megkezdődik a fiúk döntője is. További korosztályos hírek RÖPLABDA a sportági aloldalunkon.