UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-05-12 19:00

Pestiek vívják a győri döntőt

A szombati keresztjáték után kiderült, hogy a Csata DSE és a Zsíros Akadémia Kőbánya csapata játssza a vasárnapi, bajnoki címet eldöntő mérkőzést a leány serdülő kosárlabdázók győri országos döntőjében. A szombati párharcok során győztek a diósgyőriek és a Vasas Akadémia fiatalja is.

Sztrik Martinutanpotlassport.hu Befejeződött a keresztjáték a leány serdülő kosárlabdázók országos bajnokságának nyolcas döntőjében. A csoportmérkőzések után eldőlt, hogy a Zsíros Akadémia a Széchenyi KA-val, a Soproni Darazsak Akadémia pedig a Csata DSE-vel küzdhet meg a fináléba kerülésért, a Vasas Akadémia, a KSC Szekszárd, a DVTK Akadémia és a Kosárlabda Akadémia Pécs pedig az 5-8. helyekért játszhat a győri Egyetemi Csarnokban. A szombati első mérkőzést az előzetes várakozásokhoz képest gyengén teljesítő Vasas Akadémia játszotta a Szekszárd csapata ellen. Kertész Dávid lányai a harmadik negyedet leszámítva végig lendületes kosárlabdát játszottak, aminek eredményeképp 70‒59-re győztek, ezzel megszépítve az országos döntős teljesítményt. A fővárosiak legeredményesebb játékosa Antal Fanni volt, aki 19 pontot dobott és 8 lepattanót gyűjtött be, viszont a túloldalon ezeket a számokat is felülmúlta Holcz Rebeka, aki 24 kosarat szerzett.

Vasárnap eldől, hogy a Csata DSE vagy a kőbányai Zsíros Akadémia lesz a bajnok
Vasárnap eldől, hogy a Csata DSE vagy a kőbányai Zsíros Akadémia lesz a bajnok
A délelőtti második meccsen hasonlóan nagy különbségű végeredmény született. Itt a diósgyőriek találkoztak a pécsi kosárlabdázókkal, és az első félidőt leszámítva végig fölényben játszottak. Négyen is 15 pont környékén teljesítettek, ennek köszönhetően, tartalékosan is könnyedén győzött a DVTK 79‒58-ra, ezzel pedig eldőlt, hogy a Vasas Akadémiával játszanak holnap az 5. helyért. Az igazi téttel bíró küzdelmeket azonban délután vívták a csapatok. Az első elődöntős mérkőzést a torna ‒ nem kis meglepetésre ‒ még veretlen együttese, a kőbányai Zsíros Akadémia játszotta a győri Széchenyi KA csapatával. A kőbányaiak eddig hihetetlen formában kosaraztak a győri viadalon, és ez ma sem volt másképp, annak ellenére, hogy egy összeszedett, jól játszó ellenféllel kellett szembenézniük. A két gárda közti különbség a palánkról lepattanó labdák megszerzésében jelentkezett, mert a pestiek  majdnem kétszer annyit szedtek le, mint ellenfelük. A nap utolsó rangadója nem okozott nagy meglepetést. A tavalyi bajnok Csata DSE csakúgy, mint a szezonban eddig, ma is uralta és könnyedén nyerte a meccset. A Soproni Darazsak az első két negyedben ugyan még tartani tudták a lépést budapesti ellenfelükkel, a második félidőre azonban elfáradtak, és végül 16 ponttal kikaptak. Tursicsné Iván Krisztina játékosai közül Gelei Karola teljesített a legjobban, aki 14 ponttal járult hozzá a győzelemhez és a vasárnapi fináléba jutáshoz.

A szombati keresztjáték eredményei 5-8. helyért Vasas Akadémia‒KSC Szekszárd 70‒59 (18‒11, 26‒17, 9‒18, 17‒13) DVTK Akadémia‒Kosárlabda Akadémia Pécs 79‒58 (17‒17, 23‒22, 19‒9, 20‒10) Elődöntő Zsíros Akadémia Kőbánya‒Széchenyi KA 72‒69 (18‒12, 19‒23, 21‒19, 14‒15) Csata DSE‒Soproni Darazsak Akadémia 62‒46 (13‒13, 15‒10, 11‒9, 23‒14)

A vasárnapi helyosztók párosítása Mérkőzés a 7. helyért KSC Szekszárd‒Kosárlabda Akadémia Pécs Mérkőzés a 5. helyért Vasas Akadémia‒DVTK Akadémia Mérkőzés a 3. helyért Széchenyi KA‒Soproni Darazsak Akadémia Döntő Csata DSE‒Zsíros Akadémia Kőbánya

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.