UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-05-13 15:54

Tökéletes főpróba

Roppant magabiztos játékkal győzött a budapesti junior Final Four-on az U20-as női kézilabda-válogatott. A csapat az elődöntőben a szlovénokat, a szombati fináléban pedig az oroszokat verte nagy fölénnyel. A kétnapos torna után a tavasszal kinevezett szövetségi edző, Golovin Vlagyimir és az együttes kapusa, Suba Sára értékelt az utanpotlassport.hu-nak.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huHibátlan két napot zárt a női U20-as válogatott a hét végi kézilabdaünnepen. Ugyanis a felnőtt női Bajnokok Ligája négyes döntője mellett megrendezték a junior Final Fourt is, amelyen a magyar mellett az orosz, a szlovén és a montenegrói korosztályos válogatott szerepelt.

A juniorválogatott a szlovénok után az oroszokat is simán legyőzte Fotó: Cseh Péter/MKSZ
A juniorválogatott a szlovénok után az oroszokat is simán legyőzte Fotó: Cseh Péter/MKSZ
Golovin Vlagyimir együttesét megszorongatni sem igazán tudták a hét végén. A pénteki, szlovénok felett aratott tízgólos siker után szombaton a Papp László Budapest Sportarénában talán a vártnál is simábban, 34–28-ra múlta felül a nagy rivális, tavaly Eb-ezüstérmes oroszokat (utólag doppingvétség miatt kizárták őket a kontinensbajnokságról). A tavasszal kinevezett szövetségi edző bemutatkozása tehát jól sikerült, s ő maga is pozitívan értékelte tanítványai teljesítményét. „Természetesen elégedett vagyok mind az eredménnyel, mind a mutatott játékkal. Persze még nem tökéletes minden, voltak gyengébb periódusaink is, de alapvetően jól sikerült a hét vége. Az oroszok elleni első félidő például szinte hibátlan volt, mindent megvalósítottak a lányok, amit kértem tőlük. Ezen kívül pedig örülök, hogy győzelemmel tudtuk meghálálni a szurkolóknak, hogy a késői kezdési időpont ellenére is kint maradtak, és támogatták a csapatot.” Erős ellenfelet győzött le viszonylag simán az együttes a döntőben. De vajon ebből lehet bármire is következtetni? „Semmiképpen sem lehet ebből a mérkőzésből kiindulni. Női kézilabdában egyenlő erősségű csapatok mérkőzésén általában a napi forma dönt. Ez biztosan így lesz majd júliusban, a debreceni világbajnokságon is. Annyi előnyünk lehet legfeljebb, hogy ha az oroszokkal a nyáron is összekerülünk, bennük maradhat a mostani vereség.”
Suba Sára remekül védett az oroszok ellen Forrás: MKSZ
Suba Sára remekül védett az oroszok ellen Forrás: MKSZ
A válogatott és a Váci NKSE kapusa, egyben a debreceni vb egyik nagykövete, Suba Sára is boldogan értékelte a hét végi produkciót az utanpotlassport.hu-nak. „Azzal mindenképpen elégedettek lehetünk, hogy megnyertük a tornát, ugyanakkor tudjuk, akadnak még hiányosságok a csapat játékában, azon leszünk, hogy a világbajnokságig hátralévő időben kijavítsuk azokat. Ami a saját teljesítményemet illeti, a második mérkőzésem sikerült jobban, annak is az első szakasza. Örülök, hogy előre tudtam lépni a pénteki találkozóhoz képest.” A döntőn remeklő kapus egyébként pozitívan tekint előre a július vb-re, az egész csapattal együtt nagyon bíznak a jó szereplésben. „Szerintem a mostani sikerre is építkezhetünk majd a vébéig, na meg a kiváló csapategységre, itt mindenki szeret mindenkit, nagyon egy irányba húzunk. Sokat segít az is, hogy legtöbbünk stabil élvonalbeli játékos lett a mostani évadban, így több a tapasztalat, hozzászoktunk a nagyobb tempóhoz. Éppen ezért bízom abban, hogy Debrecenben éremmel búcsúzunk az utápótlásévektől.”

NŐI JUNIOR FINAL FOUR, BUDAPEST Magyarország–Oroszország 34–28 (18–11) Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, játékvezetők: Paska, Vastag. MAGYARORSZÁG: Hlogyik, Suba (kapusok), Faluvégi 1, Giricz 2, Háfra 7, Hornyák 2, Kácsor 1, Klujber 7 (6), Kuczora, Kuti 2, Lakatos 4, Márton 1, Pásztor 1, Pénzes 1, Sallai 2, Szabó 3, Tóvizi. Szövetségi edző: Golovin Vlagyimir OROSZORSZÁG: Orlova, Alirzaeva, Davigyenko 2, Degtiareva, Ignatovics 2, Koroljeva, Kremnyeva 2, Mihajlicsenko 7 (1), Saposnyikova 1, Scserbak 5, Seina 3, Szinitszina, Tazsenova 4 (1), Tyihanova, Zelenkova 2. Szövetségi kapitány: Vljacseszlav Kirilenko Kiállítások: 14, ill. 6 perc Hétméteresek: 6/6, ill. 5/2 A bronzmérkőzésen: Szlovénia–Montenegró 28–15

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.