UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2018-05-14 19:38

Hat érem Kaunasból

Egy arany-, három ezüst- és két bronzérmet szerzett a junior magyar cselgáncsválogatott a Kaunasban rendezett korosztályos Európa-kupán. A tornán huszonnégy ország 345 dzsúdósa lépett tatamira.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu A litvániai Kaunasban zajlott le a junior cselgáncsozók soron következő Európa-kupája, amelyen a magyar cselgáncsválogatott is részt vett. Ráadásul sikeresen, ugyanis hat éremmel tértek haza a juniorok. A viadalon 24 ország 345 dzsúdósa mérte össze tudását. Az 55 kilogrammosok között indult el az EYOF-győztes, kadét Európa-bajnoki ezüstérmes, világbajnoki harmadik Feczkó Csanád. Először a litván Tadas Calka ellen lépett tatamira, s 53 másodperc alatt le is rendezte ipponnal. Csakúgy, mint a svájci David Gaucht, de neki még ennyi időt sem hagyott, mindössze 25 másodperc kellett Csanád sikeréhez. A döntőben viszont már nem bírt a holland Daan Moesszel, így a dobogó második fokára állt fel.

Beringer Fatime (középen) diadalt aratott Kaunasban Forrás: judoinfo.hu
Beringer Fatime (középen) diadalt aratott Kaunasban Forrás: judoinfo.hu
A kadét világbajnoki bronzérmes, Tóth Benedek a 81 kilósok mezőnyében mérette meg magát. A döntőig túljutott a holland Looij Sanderen, a lengyel Maciej Krogulskin, a német Emil Hennebachon és az észt Aslanberg Madomedkerimovon. A fináléban viszont a holland Jan Reijntjens jobbnak bizonyult nála egy ipponnal, így Benedek is ezüstéremmel térhetett haza. A +100 kilogrammosok versenyében két magyar versenyző is felállt a dobogóra. Waczulik Richárd a litván Vladlens Jarockis és a német Erik Abramov legyőzésével harcolta ki a finálét, ott azonban az aranypontot a szintén német Jonas Schreiber szerezte meg, így Waczuliknak meg kellett elégednie az ezüstéremmel. A kadét Európa-bajnok Sipőcz Richárd első párharcát elvesztette a német Abramovval szemben, így a vigaszágon küzdhetett tovább, ahol a litván Jarockis és a holland Rick Zommer ellen is ipponnal nyert, így megszerezte a bronzérmet. Az egyetlen magyar, aki megnyerte a kaunasi viadalt, Beringer Fatime volt, aki a 44 kilogrammosok között indult. A brit Jaime-Leigh Whitakert, valamint két litvánt: Karolina Saukaitytét és Egle Nandziunaitét is ipponnal győzte le, tehát nagyon magabiztosan, megérdemelten aratott diadalt. Szigetvári Mercédesz a +70 kilósok mezőnyében lépett tatamira, és bronzérmet szerzett, miután legyűrte a lengyel Lis Wiktoriát és a holland Merel Barkmant, majd kikapott a litván Justina Kmieliauskaitétól. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.