UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-05-16 08:38

Újabb lecke a felnőttektől

Kikapott az utolsó élvonalbeli felkészülési meccsén a női junior kézilabda-válogatott. Golovin Vlagyimir együttese az NB I-ben negyedik helyen álló Dunaújvárosi KKA csapata ellen szenvedett 30–24-es vereséget a július elsején kezdődő, hazai rendezésű debreceni korosztályos világbajnokság előtt.

B. V. – utanpotlassport.huAz utolsó NB I-es felkészülési mérkőzésére készült a női junior kézilabda-válogatott a Dunaújvárosi KKA együttese ellen. A találkozót rendhagyó módon nem Balatonbogláron, hanem a budapesti Elek Gyula Arénában rendezték meg. Golovin Vlagyimir együttesére egyébként nem könnyű feladat várt, mivel a hazai élvonal negyedik helyezettjét fogadta.

A dunaújvárosi Klujber Katrin a válogatott egyik legjobbja volt a felkészülési meccsen Forrás: world2016
A dunaújvárosi Klujber Katrin a válogatott egyik legjobbja volt a felkészülési meccsen Forrás: world2016
Nem is kezdődött jól az összecsapás a fiatalok szempontjából, hiszen az első kilenc percben képtelenek voltak betalálni a vendégek kapujába. Utána persze már felvették a ritmust Háfra Noémiék is, elsősorban az egyébként éppen dunaújvárosi Klujber Katrin góljainak köszönhetően tartották a lépést a „nagyokkal”. A félidőben 12–8-ra így is a vendégek vezettek. A folytatásban a Dunaújváros harminc percen át is megtartotta az előnyét, a juniorválogatott két gólnál közelebbre egyszer sem tudta megközelíteni ellenfelét, végül 30–24-es vereséget szenvedett. A fiatalok közül három játékos, Faluvégi Dorottya, Háfra és Klujber is ötször-ötször talált be a kedd esti mérkőzésen. A hazai rendezésű, debreceni U20-as világbajnokságig bő egy hónap van hátra, a tornán a magyar válogatott nem titkolt célja az éremszerzés. A mieink a norvégokkal, a montenegróiakkal, a brazilokkal, a portugálokkal és az elefántcsontpartiakkal kerültek egy csoportba.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS MAGYARORSZÁG U20–DUNAÚJVÁROSI KKA 24–30 (8–12) Budapest, Elek Gyula Aréna, játékvezetők: B.Pech, Vágvölgyi. MAGYARORSZÁG U20: Hlogyik, Suba (kapusok), Faluvégi 5, Giricz 2, Háfra 5, Hornyák, Kácsor 1, Klujber 5 (1), Kuti, Lakatos 1, Márton 3, Pásztor 2, Pénzes, Sallai, Szabó K., Tóvizi. Szövetségi edző: Golovin Vlagyimir DUNAÚJVÁROS: Oguntoye, Vártok (kapusok), Braun, Bulath 3, Cifra, Dombi, Grosch 3, Kazai 2, Micijevic 2, Molnár 1, Nagy, Nick, Szalai 4, Szekerczés 11 (8), Takács 4. Edző: György László Kiállítások: 10, ill. 6 Hétméteresek: 1/1, ill. 8/8

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.