UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-05-18 16:40

Lurkók örömünnepe

A Nemzeti Kézilabda Akadémia idén harmadszor rendezi meg utánpótlásprogramját, a Lurkófesztivált. A szombati egész napos rendezvény a 6-10 év közötti korosztálynak szól, és várhatóan közel négyszáz gyermeket érint, akik a projektben szereplő tíz iskolát képviselik majd a balatonboglári sportcsarnokban.

UP-infoutanpotlassport.hu Szombaton a kézilabdázásé lesz a főszerep Balatonbogláron, várhatóan közel négyszáz gyermek lepi el a Somogy megyei kisváros sportcsarnokát. Ez azonban nem számít itt újdonságnak, hiszen a Nemzeti Kézilabda Akadémia immár harmadik alkalommal rendezi meg utánpótlásprogramját, a Lurkófesztivált. A fiatalok a csatlakozó tíz város – Balatonboglár, Balatonlelle, Fonyód, Gamás, Mernye, Nádasd, Sopron, Kapuvár, Somogyvár, Szőlősgyörök – iskoláiból érkeznek, és izgatottan várják az egész napos rendezvényt.

Csaknem háromszáz gyerek vett részt a NEKA Lurkó Fesztiválon Forrás: neka.hu
Csaknem háromszáz gyerek vett részt a NEKA Lurkó Fesztiválon Forrás: neka.hu
A programról Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője, korábbi válogatott játékos beszélt honlapunknak: „Az eddigi rendezvényeknek nagyon pozitív visszhangja volt, idén is jó hangulatot szeretnénk teremteni. A program lényegében a sport örömünnepe, ahol nem hirdetünk győztest, hiszen mindenki az. Ezen a napon a diákok, a pedagógusok, a szülők, és természetesen a NEKA munkatársai együtt vannak. A fesztivál elsősorban a kézilabda köré épülő vetélkedőkből áll majd, játékos bemelegítéssel, szivacskézilabda-mérkőzésekkel, amelyeket az akadémia trénerei és munkatársai koordinálnak. A cél az, hogy örömet szerezzünk és élményt nyújtsunk, valamint hogy a fiatalok összemérhessék tudásukat a különböző feladatokban.” A Nemzeti Kézilabda Akadémia által 2017 áprilisában elindított NEKA Lurkóprogram a sportág népszerűsítését tűzte ki célul a 6-10 éves gyerekek körében, szélesítve az iskolai utánpótlás-tömegbázist. A programba bevont minden érintettnek biztosítottak a NEKA által kínált lehetőségek, és a megcélzott korcsoportokra kidolgozott fejlesztési módszertan alkalmazása. Az akadémia szakedzői és munkatársai mentorként segítik az iskolákban zajló játékos kézilabda-foglalkozásokat, megfelelő edzéstervet biztosítva a képzéshez. Egyéb korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.