UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-05-18 14:20

Olasz-holland döntő

Szoros mérkőzéseket hozott az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság elődöntője. Az olaszok legyőzték a belgákat, a hollandok pedig döntetlent játszottak a házigazda angolokkal, így tizenegyesek döntöttek: a drámai párbajt végül a narancsmezesek nyerték. A finálét vasárnap rendezik Rotherhamben.

Leiner Soma - utanpotlassport.huImmár a finálé volt a tét az U17-es labdarúgó Európa-bajnokságon. Az elődöntőbe csak nyugat-európai, hagyományosan erős válogatottak jutottak, az olasz−belga, illetve az angol−holland párharcnak sem volt egyértelmű esélyese.

A hollandok búcsúztatták a házigazdát Forrás: uefa.com
A hollandok búcsúztatták a házigazdát Forrás: uefa.com
Ennek ellenére a tornán eddig százszázalékos belgákat valósággal lemosták a pályáról az olaszok az első félidőben. Carmine Nunziata együttese sorra dolgozta ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, ám a ziccerekből mindössze egyet tudott értékesíteni: Brogni keresztbe lőtt labdáját Gyabuaa vágta a léc alá. Ahogy ez lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat. A fordulást követően a belgák első komolyabb lehetőségüket gólra váltották, Vertessen lőtt a hosszú alsóba, és ezzel a negyedik találatát szerezte a tornán. De a slusszpoén még hátravolt: a házi gólkirály Vergani bő húsz méterről bombázott védhetetlenül a hálóba, döntőbe juttatva ezzel az Azzurrit. Az olasz csatár szintén négygólos a kontinensviadalon. Az angol−holland mérkőzés gólt nem, izgalmakat azonban bőven tartogatott. Az első játékrész a házigazdáké volt, de csak kapufáig jutottak, míg a fordulást követően inkább a hollandok akarata érvényesült. A gólnéküli döntetlent így tizenegyespárbaj követte. Mindkét csapat magabiztos volt a mészpontról, az első öt-öt rúgó nem hibázott. A hollandok a hatodik sorozatban sem, Balogun lövését azonban megfogta Koorevaar. Az Oranje az írek után az angolokat is legyőzte a tizenegyespárbajban, és bejutott a fináléba. A kontinensbajnoki címről döntő találkozót vasárnap, Rotherham városában rendezik. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.