UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2018-05-19 22:47

Körbeverések napja

Ahogy beharangozó cikkünkben is írtuk, a hazai pálya most tényleg hátrány volt a fehérvári fiúcsapat számára az U15-ös országos döntő első napján. A Felsővárosi Fésüs RA mindkét csoportmérkőzését elbukta, és csak a harmadik helyen zárt kvartettjében.

K. N. − utanpotlassport.huHosszúra nyúlt az első nap az U15-ös röplabda országos bajnokság döntőjében. Szombaton a csoportmeccseket rendezték meg a Videoton Oktatási Sportközpontban. Mind a fiúk, mind a lányok hat-hat csapatot delegáltak a döntőbe. A fiúknál a veretlenül a hat közé jutó, hazai pályán szereplő fehérvári csapat számított a döntő egyik esélyesének. Ahogy azonban beharangozó cikkünkben is írtunk róla, nem mindig előny a hazai pálya. Meglepetésre már az első meccsen kikapott a fehérvári fiúcsapat, igaz a Pénzügyőr ötszettes küzdelem végén tudta csak felülmúlni Gazsi Péter tanítványait. A folytatás sem alakult valami fényesen a srácok számára, a Kaposvár 3:1-re győzte le a hazaiakat, akik így a B jelű hármas utolsó helyén zárták a napot. Remekül teljesített azonban a másik favorit fiúcsapat, a KESI, vagyis a Kecskemét. Mindkét mérkőzését szettveszteség nélkül nyerte meg az együttes, így a vasárnapi, középdöntőt abszolút esélyesként várhatja. A másik csoportgyőztes egyébként a Kaposvár lett, amely szintén két győzelemmel zárta a napot. Plusz motivációt jelenthet a gárda számára, hogy szettekből is mindössze egyet veszített a Fehérvár ellen.

A békéscsabai lányok csak másodikok lettek csoportjukban Forrás: BRSE
A békéscsabai lányok csak másodikok lettek csoportjukban Forrás: BRSE
A lányoknál szintén meglepetéssel indult a nap. Nyitányként a favorit Békéscsaba 3:1-re kikapott az Újpesttől. A Nyíregyháza viszont nem kegyelemezett a hazai fehérvári lányoknak, sima 3:0-val zárták le a meccset. A gyengébbik nemnél a hazai csapat, ahogy azt Nagy Róbert, a Fésüs Röplabda Akadémia elnöke elmondta, nem számított a végső sikerre esélyes csapatnak, így ez a vereség nem volt meglepő. Nem úgy a nyírségi lányok második zakója, amelyet a Gödöllő ellen gyűjtöttek be, ezúttal 3:1 arányban. A csoport élén mégis a nyíregyházi lányok végeztek, miután a B jelű hármas körbeverte egymást, ez pedig a nyírségieknek kedvezett. Az A-csoport szintén „őrült” izgalmas volt, hiszen itt is nüanszok döntöttek a helyezések sorsáról. A Vasas lett a csoportgyőztes, a Békéscsaba a második az UTE pedig a harmadik, de ebben a hármasban is körbeverték egymást a csapatok, így a jobb szettarány döntött a helyezésekről. Vasárnap az elő-, és középdöntők következnek, majd pünkösd hétfőn játsszák a helyosztókat Székesfehérváron. További korosztályos hírek RÖPLABDA a sportági aloldalunkon.