UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-05-19 16:52

Magyar góllal kapott ki a Honvéd

Vereséget szenvedett második mérkőzésén a Budapest Honvéd-MFA a Puskás-Suzuki-kupán. A kispestieket a Genk múlta felül 1−0-ra, a belgák gólját a klub magyar származású támadója, Németh András szerezte. A Bayern Münchennek és a Real Madridnak sem ment a felcsúti U17-es torna harmadik játéknapján, előbbit a Flamengo, míg utóbbit a Sporting győzte le.

L.S. - utanpotlassport.huElérkeztünk a Puskás-Suzuki-kupa harmadik játéknapjához, egyre inkább élesedett a továbbjutásért folyó küzdelem. A Genk annak tudatában lépett pályára a Budapest Honvéd-MFA ellen, hogy amennyiben nyer, karnyújtásnyira kerül a finálétól. A pénteken lehengerlő játékot mutató Flamengo a Bayern München, míg a Sporting a Real Madrid ellen igyekezett pontokat gyűjteni.

A Genk a Sporting után a Honvédot is legyőzte Forrás: Földi Imre
A Genk a Sporting után a Honvédot is legyőzte Forrás: Földi Imre
Kevin van Dessel, a Genk vezetőedzője nem a levegőbe beszélt, amikor a torna előtt azt nyilatkozta: csapata a kupáért jött Felcsútra. A belgák második győzelmükre készültek, de a Honvéd sem adhatta három pontnál alább a Real Madrid elleni döntetlent követően. A kispestiek jól kezdték a találkozót, Fogarassy és Kóródi révén is veszélyeztettek. A korai magyar lehetőségeket genki mezőnyfölny követte, de a góllal adós maradt a kékmezes együttes. Talán éppen ezért még a félidő előtt cserélt van Dessel, és a magyar származású, U16-os válogatott Németh Andrást küldte a pályára. A fordulást követően Miskei Attila együttese előtt adódott a mérkőzés addigi legígéretesebb helyzete, ám Komiszár Kristóf közvetlen közelről a kapusba fejelt. A kihagyott ziccer megbosszulta magát: Limbombe kapott remek labdát, majd adott középre, a hosszú oldalon pedig Németh András érkezett és sodorta a hálóba a labdát. Csak Schritt Martinon múlt, hogy nem lett rövidesen két gól a differencia, a kispesti kapus bravúrral védett szögletet követően. A kipattanót ugyan értékesítették a belgák, de les miatt érvénytelenítette a találatot a játékvezető. A hajrában ugyan adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek mindkét oldalon, a végeredmény maradt 1−0, a Genk így két győzelemmel vezeti csoportját.

11. Puskás–Suzuki-Kupa KRC Genk–Budapest Honvéd-MFA 1−0 (0−0) V.: Pillók KRC Genk: Seppe – Ardjouma, Coomans, Leliendal, Youri – Balouk (Cappelletti), Theo, El Basra (Van Rosmalen), Limbombe – Takidine (Bahadir), Cuypers (Németh) Budapest Honvéd-MFA: Schritt – Csörgő, Tóth R., Fazekas, Nagy B. (Constantino) – Zvara, Mucsányi (Májer), Kóródi (Irimiás) – Fogarassy (Szabó D.), Komiszár (Molnár R.), Cipf Gólszerző: Németh (37.)

Manghofer fejesét követően ugyan a Flamengo hamar hátrányba került a Bayern München ellen, ám Lean Rodolpho Phelipe együttese nem adta fel a küzdelmet. A torna újoncgárdája többet támadott, mint a bajorok, és ennek a hajrában meglett az eredménye: előbb Rodrigo, majd Reinier talált Kainz hálójába, így a brazilok minimum a bronzéremért játszhatnak hétfőn.

11. Puskás–Suzuki-Kupa: CR Flamengo–Bayern München 2−1 (0−1) V.: Szilágyi Flamengo: Joao Fernando – Braian, Natan, Lucas, Jose Italo (Sidney)– Lucas Gabriel (Joao Gabriel), Joao Victor, Yuri, Reinier – Rodrigo, Rhyan (Bruno Gabriel) Bayern München: Kainz – Manghofer, Seifert, Oberleitner (Porta) – Stix, Günter (Halbich), Rhein, Evangelou, Brückner (Hofmann), Bareis – Sieghardt (Filipp) Gólszerző: Rodrigo (48.), Reinier (52.), illetve Manghofer (8.)

Őrült mérkőzést hozott a Real Madrid és a Sporting párharca Forrás: pfla.hu
Őrült mérkőzést hozott a Real Madrid és a Sporting párharca Forrás: pfla.hu
Igazi támadófutballt, ráadásul hét gólt hozott a Real Madrid és a Sporting mérkőzése. A két ibériai együttes kevéssé koncentrált a védekezésre, inkább a „ki lő többet” elv alapján léptek pályára. Nos, az első gólt a lisszaboniak szerezték, Varela érkezett remekül középen, s talált a hálóba. Szűk tíz perccel később ismét döntetlent mutatott az eredményjelző, Layos használta ki helyzetét. A fordulást követően ott folytatták a csapatok, ahol abbahagyták, és Quaresma egyéni produkciója révén ismét vezettek a luzitánok. Hiába egyenlített viszonylag gyorsan Calvo, Diogo Ferreira ismét a portugálokat juttatta előnyhöz. Az utolsó tíz percben Varela megszerezte második gólját is, így Mendoza már csak kozmetikázni tudott a végeredményen, 4–3-ra diadalmaskodott a Sporting.

11. Puskás–Suzuki-kupa Sporting Lisszabon–Real Madrid 4–3 (1–1) V.: Veizer Sporting: G.Fernandes – Santos, C. Silva, Quaresma, R. Fernandes – Inácio, Lobato (G. Ferreira), Cardoso (Domingues) – Ceita (D. Ferreira), Correia, Varela (J. Ferreira). Real Madrid: Moyá – López, Hernández, Arribas, Escorcia – Ginés, Barceló (Calvo) – Ramírez (Sarmiento), Frías, Mendoza – Layos. Gólszerzők: Varela (7., 62.), Quaresma (39.), D. Ferreira (48.), ill. Layos (16.), Calvo (46.). Mendoza (58.)

Vasárnap zárul a csoportkör, mégpedig Genk−Real Madrid, Sporting−Honvéd és Puskás Akadémia−Panathinaikosz mérkőzéssel. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.