UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2018-05-20 22:29

Várták, megkapták

Kialakult az U15-ös országos bajnokság döntő párosítása. A lányoknál „természetesen” bejutott a fináléba a Békéscsaba, s a Vasassal vívja majd az aranycsatát. A fiúknál a nehéz első napot követően a hazai Székesfehérvár kibrusztolta a döntőben való szereplés jogát. Ellenfele a Kecskemét lesz.

K. N. − utanpotlassport.huKörbeverések, és meglepő eredmények tarkították az U15-ös országos bajnokság döntőjének csoportküzdelmeit. A székesfehérvári hatos döntőben az első napot követően például a hazai Felsővárosi Fésüs Röplabda Akadémia csapata két vereséggel állt, de a békéscsabai lányok sem 3:1-es zakóval szerettek volna indítani az Újpest ellen. Ezek az eredmények már a múltat jelképezik, gondolták a csapatok, és mindent a nulláról kezdve vágtak neki a vasárnapi, közép-, és elődöntőknek. „Mindent az elejéről kellett kezdenünk ‒ értékelt honlapunknak a fehérvári fiúk edzője, Gazsi Péter ‒. Nagyon rossz szombaton voltak túl a fiúk, hiszen a Pénzügyőr elleni vereségre egyáltalán nem számítottunk. Nagyon megilletődve játszottak a játékosaim a nyitónapon. A középdöntőt aztán a nulláról indítottuk, és ennek meg is lett az eredménye. A Sümeget szép játékkal három nullára győzték le a fiúk, majd a Kaposvár ellen jött az izzasztó küzdelem. Öt szettben dőlt el a meccs, a mi javunkra, így hétfőn ‒ ahogy arra előzetesen számítottunk ‒ az aranyéremért szállhatnak harcba a srácok."

A fehérvári fiúk végül kiharcolták a döntőben való szereplés jogát Forrás: fehervarvolley.hu
A fehérvári fiúk végül kiharcolták a döntőben való szereplés jogát Forrás: fehervarvolley.hu
A Pénzügyőr is bejutott az elődöntőbe, miután 3:0-ra győzött a Szolnok ellen. A legjobb négy között aztán a KESI, vagyis a Kecskemét ellen már nem volt komoly sansza a csapatnak. 3:0-ra győzött a torna (egyik) favoritja,  így kialakult a döntő mezőnye. Hétfőn óriási küzdelem lesz a fiúk mezőnyében az aranyéremért, a korosztály két legjobb együttese, a Kecskemét és a Székesfehérvár feszül egymásnak a bajnoki címért. „Kezd beérni az a sok áldozattal járó munka, amit év eleje óta csinálunk. Gyakorlatilag ebben a korosztályban kezdődik az, hogy a gyerekeket rendre tanítjuk. Kötelező számukra a csendes pihenő, a csapatebéd, a megfelelő számú kalóriabevitel...,  szóval itt már nem kevés áldozattal jár a röplabdázás. Nagyon örülünk neki, hogy ehhez minden szükséges támogatást megkapunk a tanároktól, az iskolától, és a vezetőktől. Nekik is köszönhető, hogy most itt tartunk ‒ mondta Gazsi Péter. A lányoknál némi meglepetésre a Békéscsabának plusz mérkőzést kellett játszania az elődöntőbe jutáshoz. Ezt a hazai fehérvári lányok ellen simán hozta a BRSE, így a legjobb négy között összekerült a nagy rivális Nyíregyházával. Az eredményre pillantva nem gondolná senki, hogy a két favorit mérkőzött egymással, hiszen a 'csabai lányok 3:0-val parancsoltak megálljt a csoportgyőztesnek. A másik ágon a Vasas fiataljai simán átléptek a Gödöllőn, így hétfőn a Békéscsabával játszhatnak az aranyéremért. A Gödöllőnek pedig marad a bronzmeccs a kissé csalódott Nyíregyháza ellen. További korosztályos hírek RÖPLABDA a sportági aloldalunkon.