UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2018-05-21 22:06

Vitték az aranyat Fehérvárról

A lányoknál a Vasas, a fiúknál a Kecskemét nyerte az U15-ös országos bajnokságot. A székesfehérvári hatosdöntőben az angyalföldiek a Békéscsabát, míg a KESI a hazai Felsővárosi Fésüs Röplabda Akadémiát múlta felül.

K. N. − utanpotlassport.huHétfőn véget ért a háromnapos pünkösdi röplabdahétvége a székesfehérvári Videoton Oktatási Központban. Az utolsó napra már „csak” a helyosztó mérkőzések maradtak hátra. Kezdésképp az ötödik hely volt a tét. A lányoknál az Újpest és a hazai Felsővárosi Fésüs Röplabda Akadémia játszott egymással. Az újpesti lányok remekül kezdték a tornát, hiszen rögtön a nyitókörben 3:1-re legyőzték a torna egyik esélyes csapatát, a Békéscsabát. A sors kifürkészhetetlen útjai azonban nem kedveztek a fővárosi csapatnak, így végül az utolsó hely elkerüléséért kellett küzdenie a hazaiakkal. A lányoknál nem számított esélyesnek a fehérvári csapat, a Fésüs RA elnöke, Nagy Róbert előzetes tájékoztatása szerint a középmezőny volt „kikövezve” a fehérváriaknak. Az Újpest végül 3:1-re nyert, és megszerezte az 5. helyet. A bronzéremért az egy fokkal kevésbé csalódott Gödöllő és a Nyíregyháza feszült egymásnak. Medál végül a gödöllői nyakakba került, a 3:1-es végeredményt követően. A döntő, de talán a szezon fénypontjaként is a Vasas és a Békéscsaba állt fel a háló két oldalára. A BRSE, ahogy egy hete a miniknél, úgy itt is az egyik favoritnak számított. Döntőbeli szereplésük egyáltalán nem voltmeglepő, mint ahogy végül a Vasas is megérdemelten játszhatott az aranyért. Mérkőzésük óriási csatát hozott, az ötszettes összecsapást végül az angyalföldiek nyerték 3:2-re. „Az utolsó másfél hétben tudott csak együtt készülni a csapat, miután többen már a serdülő korosztályban is lehetőséget kaptak. Gyakorlatilag a végére, az utolsó két szettre ért össze az együttes, amikor már az idősebbek és a fiatalabbak is együtt voltak a pályán. Különösen a fiatalabbakra vagyok büszke, akik egy éve még a miniben játszottak, most viszont a gyermekkorosztályban lettek bajnokok. Le a kalappal előttük” ‒ értékelt a szövetség honlapjának Halász Márta, a Vasas Óbuda vezetőedzője.

A kecskeméti fiúk végül aranyéremmel távoztak Székesfehérvárról Forrás: MRSZ
A kecskeméti fiúk végül aranyéremmel távoztak Székesfehérvárról Forrás: MRSZ
A fiúknál a Szolnokra és a Sümegre várt az a feladat, hogy elkerüljék a hatodik helyet. Ádáz küzdelemben ez végül a szolnokiaknak sikerült, miután 3:2-re legyőzték ellenfelüket. A bronzérem a kaposvári fiatalok nyakában landolt, miután 3:2-re megverték a Pénzügyőrt, a torna és a nap zárásaként pedig következett döntő, a Kecskemét és a Székesfehérvár meccse. Gazsi Péter, a fehérvári fiúk edzője a kezdetektől fogva  bízott az aranyérem megszerzésében. Ehhez a torna kiemelkedő csapatát, a KESI-t kellett volna legyőzniük a hazaiaknak. „Jól kezdtünk, az első szettet rögtön behúztuk, aztán viszont... Nem tudom, kissé talán megnyugodott a csapat, amit nem lett volna szabad. Hullámvölgybe kerültünk, majd  az irányítónk bokája megsérült, ez pedig eldöntötte a meccset. Persze, csalódottak vagyunk, hiszen rosszabb egy döntőt elveszíteni, mint egy bronzmeccset megnyerni, de elkeseredésre nem lehet okunk, hiszen az alap célkitűzést, hogy döntőt játsszunk, elértük. Gratulálok a Kecskemétnek, mi pedig folytatjuk az építkezést, immár a serdülő korosztályban” ‒ értékelt megkeresésünkre a fehérváriak edzője, Gazsi Péter. A magabiztos menetelés végén (szettet sem veszítettek a fináléig vezető úton) a döntőt tehát 3:1-re nyerte a Kecskemét. A csapat edzője, Szabó István egy picit aggódott az elveszített első szett után, ám játékosainak végül sikerült kilábalniuk a hullámvölgyből, és érvényesítették a papírformát. További korosztályos hírek RÖPLABDA a sportági aloldalunkon.