UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2018-05-22 08:25

Pofonok a tengerparton

Pünkösd hétfőn már a helyszínen, Albenában edzettek legjobb serdülőkorú bokszolóink, akik bő egy héten át a korosztályos Európa-bajnokságon szerepelnek a bolgár városban. Jobb partnert a bemelegítésre-ráhangolódásra nem is találhattak volna a mieink, akik a sportági elitbe tartozó házigazdák csapatával gyakoroltak „élesben”, vagyis komoly kesztyűzés formájában.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu Együttesen tizennyolc legénynek és leánynak szavazott bizalmat a Magyar Ökölvívó Szakszövetség, amikor arról döntött, kik és hányan képviseljék a piros-fehér-zöld színeket a 13-14 esztendősök kontinensviadalán.

A serdülő Eb-nek otthont adó  tengerparti Albenában a mieink számára sem a nyaralás, hanem a pofonosztás áll most a középpontban Forrás: boxing.hu
A serdülő Eb-nek otthont adó tengerparti Albenában a mieink számára sem a nyaralás, hanem a pofonosztás áll most a középpontban Forrás: boxing.hu
A Fekete-tengeri üdülőközpont ezer embert befogadó sportcsarnokában végül is nyolc ifjú hölgy és tíz fiatalember lép a kötelek közé csapatunk tagjaként, de hogy mekkora eséllyel, azt gyakorlatilag képtelenség megmondani. Tudniillik a mostani összeurópai seregszemlén a legifjabb korosztály indul, olyan tinik, akiknek még értelemszerűen igen csekély a ringtapasztalatuk, s az Eb-rajt előtt nem igazán tudható, hogy felkészültségük mit-mennyit ér nemzetközi szinten. Ami viszont bizonyos: a selejtezők öt napon át tartanak, a vasárnap a pihenésé, hétfőn jönnek az elődöntők, jövő kedden pedig az aranycsaták - remélhetőleg magyarokkal is a főszerepben. A lányoknál tizenkét, a fiúknál húsz súlycsoportban verseng a mezőny. Érdekesség - vagy inkább korunk sportsajátossága -, hogy már a serdülő ökölvívók Európa-bajnokságán is van doppingellenőrzés. A kontinentális szövetség honlapjának közlése szerint nem csupán vizeletvizsgálat várható, hanem vérmintákat is vehetnek a kontrollra rendeltek egy részétől.

A MAGYAR RÉSZTVEVŐK Fiúk: Balogh László (40 kg), Váry Tamás (41,5 kg), Koleszár Valentin (43 kg), Mucska Dominik (44,5 kg), Konkoly Lorenzó (46 kg), Buza Rafael (48 kg), Balogh Krisztián (50 kg), Palkovics Aurél (52 kg), Dömény Martin (54 kg), Lakatos Kevin (56 kg), Horváth Máté (59 kg), Puporka Ádám (65 kg), Szendi Attila (80 kg), Balogh Péter (105 kg). Leányok: Bogdán Dorina (39 kg), Vogler Helen (42 kg), Jónás Kornélia (45 kg), Dévényi Izabell (48 kg), Márton Eszter (51 kg), Varga Viktória (60 kg), Kovács Petra (67 kg), Csete Beatrix (70 kg)

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.