UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-05-23 19:53

Indulhat a döntő!

Csütörtökön kezdődik a budapesti Gabányi László Sportcsarnokban a leány kadét kosárlabdázók országos nyolcas döntője. A legesélyesebbnek a Csata DSE alakulatát tartják, amely veretlen maradt az egész szezonban.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Csütörtökön rajtol a kosárlabdázó leányok kadétbajnoki országos nyolcas döntője Budapesten, a Gabányi László Sportcsarnokban. A torna legesélyesebb alakulatának a Csata DSE-t tartják, amely idén eddig veretlen, 14-szer győzött. Tursics Sándor, a Csata kadét leányainak vezetőedzője ennek ellenére visszafogottan vélekedett a várakozásokról: „Stabil teljesítményünk ellenére kiszámíthatatlanok az erőviszonyok, mivel több olyan játékos is van néhány klubnál, akik – bár még kadétok – a felnőttek között játszanak, s csak nagyon keveset szerepeltek ebben a korcsoportban. Ennek ellenére természetesen az a célunk, hogy bajnokok legyünk.” A KSC Szekszárd alakulata az előkelő harmadik helyen végzett a rájátszásban. A gárda edzője, Harsányi Mária szerint akár meglepetést is okozhatnak a fináléban: „Több győzelmet vártam a rájátszásban. A Kosárlabda Akadémia Pécs és a Vasas Akadémia ellen is nyerni szerettünk volna, de nem sikerült. Egyébként bizakodva várom a döntőt, bár nehéz dolgunk lesz a Vasas és a Csata ellen. Viszont a fináléban bármi megtörténhet, természetesen győzni szeretnénk. Haag Panna, a védelem oszlopos tagja, sajnos sérült, nemrég műtötték. De Vincze Nikolett továbbra is húzóember, aki már a felnőttekkel edz. Örülök, hogy a többiek is szépen zárkóznak fel hozzá.”

A Vasas Akadémia játékosa, Dombai Réka (fehérben) akár át is írhatja az erőviszonyokat a nyolcas döntőben
A Vasas Akadémia játékosa, Dombai Réka (fehérben) akár át is írhatja az erőviszonyokat a nyolcas döntőben
A Vasas kadét leányainak vezetőedzője, Diósadi-Deák Éva szerint erősebb az idei korosztályos mezőny, mint a tavalyi: „Legutóbbi mérkőzésünk a Csata ellen bizakodásra ad okot, csupán hat ponttal kaptunk ki, ami az előző, ötvenkét pontos zakóhoz képest mindenképpen előrelépésnek számított. Sajnos „Csata-fóbiában” szenvednek a lányok, s ezen sportpszichológussal próbáltunk segíteni nekik. Úgy vélem, nagy hasznukra vált. Az utóbbi néhány héten leginkább a védekezésünket próbáltuk magasabb szintre emelni, mert az még nem állt össze teljesen. Szerintem okozhatunk meglepetést a Csatának, bizakodunk. Biztosan éremért megyünk, de nem mondunk le könnyen a bajnoki címről sem.” Magyar Gergely, a DVTK kadét leányainak vezetőedzője elmondta, minimum az elődöntőbe szeretnének bejutni: „Voltak jó periódusaink a szezonban. A lányok nagyon keményen küzdöttek, és remek edzésmunkát végeztek. Ez mindenképpen kedvező előjel. A fináléig a formaidőzítés volt a legfontosabb feladatunk, s ez szerintem jól sikerült. Úgy vélem, hogy a Csata kiemelkedik a mezőnyből, s utána a Vasas, a Szekszárd, és mi hasonló erőt képviselünk. Alapvető célunk az elődöntőbe jutás, de bízunk az éremben.”

A csoportbeosztások A csoport: Bajai NKK, Kosárlabda Akadémia Pécs, Csata DSE, DVTK Akadémia B csoport: BEAC-Újbuda KA, Soproni Darazsak Akadémia, KSC Szekszárd, Vasas Akadémia

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.