UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-05-23 16:45

Mindenki elégedett

A korábbiaknál is nívósabb volt a 11. Puskás-Suzuki-kupa. Az U17-es torna történetében először nyolccsapatos volt a mezőny, és a kontinens élcsapatai mellett a brazil Flamengo is képviseltette magát. Szalai László, a Puskás Akadémia utánpótlás szakmai igazgatója elégedett volt a pályán látottakkal, és a pozitív visszhangokról is beszámolt honlapunknak.

Leiner Soma - utanpotlassport.huÖt nap, nyolc csapat - kifejezetten sűrű volt a tizenegyedik Puskás– Suzuki-kupa programja. A sok résztvevő miatt a mérkőzések ezúttal csak kétszer harminc percig tartottak, ez azonban nem szabott gátat annak, hogy minőségi futballt láthassanak a Felcsútra látogató futballkedvelők. A mérkőzések színvonala igazolta, hogy a torna az U17-es korosztály egyik legnívósabb nemzetközi megméretése.

A házigazda ezüstérmes lett a tizenegyedik Puskás-Suzuki-kupán Forrás: pfla.hu
A házigazda ezüstérmes lett a tizenegyedik Puskás-Suzuki-kupán Forrás: pfla.hu
„Szakmailag nagyon tetszett a kupa, különböző kultúrák találkoztak a pályán, komoly egyéni teljesítményeket láthattunk. Nagy öröm, hogy az európai csapatok mellett a Flamengo is részt vett a tornán, más játékstílust képviseltek, színesebbé tették a küzdelmeket. Az alapelv, amelyből ez a kupa kiindult, hogy a Puskás Ferenchez köthető klubok - így a Panathinaikosz, Real Madrid, avagy a Honvéd - részvételével szervezzünk tornát. Mára ez kinőtte magát, öt napba kellett belesűrítenünk a programot, ezért is döntöttünk a kétszer harminc perces mérkőzések mellett” - mondja Szalai László, a Puskás Akadémia utánpótlás-szakmai igazgatója. A szakembert természetesen a vendéglátó csapat teljesítményéről, ezüstérméről is kérdeztük. „Maximálisan elégedett vagyok a játékosok munkájával, örülök, hogy a két éve elindított képzési modell visszatükröződött a pályán. A rangos tornákon nüansznyi különbségek döntenek, ezúttal sem volt ez másképp. A döntő első félidejében kifejezetten jól játszott a csapat, helyzeteket dolgozott ki, a végén azonban kapott egy gólt. Ez felborította az elképzeléseket, attól kezdve futni kellett az eredmény után. Ismét bebizonyosodott azonban, hogy utánpótlásszinten nem vagyunk messze a nyugat-európai mércétől.” Szalai szerint a külföldi együttesek teljesítménye nem okozott különösebb meglepetést, annak viszont kifejezetten örül, hogy mindenki jelezte részvételi szándékát a következő évi tornára. „Nem újdonság, hogy az európai élklubok kereteiben nagy számban képviseltetik magukat a különböző nemzetek és földrészek szülöttei. Felcsútra is így érkeztek, és jó összehasonlítási alapot jelentettek. Ami a teljesítményeket illeti, különösebb meglepetés nem ért, noha a Real Madrid csapatként erősebb szokott lenni, mint amilyen ezúttal volt. Nagyon fontos számunkra, hogy minden vendégünk elégedett volt a fogadtatással, az ellátással, csupa pozitív visszajelzést kaptunk.” További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.