UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2018-05-24 11:04

Örökmozgó gólkirálynő

Bajnok lett a Szentesi Vízilabda Klub leány gyermekcsapata, s ezzel megvédte tavalyi címét. Az együttes centere, Dömsödi Dalma mindkét elsőségből oroszlánrészt vállalt. A 15 éves játékos az idei szezon korosztályos gólkirálynője, és egyben a legértékesebb játékosa is lett, miközben a serdülő és ifjúsági csapatban is rendszeresen medencébe száll. Az igazi szenzációt azonban azzal okozta az őszi idénynyitón még csak 14 esztendős pólós, hogy a felnőtt OB I-es csapatban is bemutatkozott.

Gy. Szabó Csilla – utanpotlassporthu Dömsödi Dalma számára azonban ez egyáltalán nem teher, hiszen a vízilabda az élete s egyébként is örökmozgó típus. Honlapunknak ugyanakkor azt is elmondta, hogy a korosztályos mérkőzéseken idén már mindig a legjobbakat küldték rá, aminek azért is örül, mert minden gólért szeret megküzdeni. – Nem unatkoztál a most záruló évadban, hiszen négy korosztályban is helyt kellett állnod. Hogy bírod a tempót? – Örökmozgó, nyüzsgő típus vagyok, az lenne a büntetés, ha egy helyben kellene üldögélnem. A vízilabda az életem. Nekem ez nem teher, hanem élvezet. Mindenhol arra törekszem, hogy a maximumot nyújtsam, a gyerekmeccsekre ugyanúgy készülök, mint a felnőttekre.

Dömsödi Dalmára az idén már a legjobb védőket állították, mégis 111 góllal járult hozzá a szentesi gyermekcsapat bajnoki címéhez FORRÁS:SZENTESI VÍZILABDA KLUB
Dömsödi Dalmára az idén már a legjobb védőket állították, mégis 111 góllal járult hozzá a szentesi gyermekcsapat bajnoki címéhez FORRÁS:SZENTESI VÍZILABDA KLUB
– Ezek szerint nem is vagy lámpalázas a mérkőzések előtti órákban… – Nem szeretek messzire előre tervezni, mindig azzal foglalkozom, ami éppen a dolgom. Az ősztől középiskolás leszek, mégsem aggódom a sok edzés miatt, hiszen eddig is nagyon jól ment a tanulás. A gyermekkorcsoportból ugyan kiöregszem, ám attól még nem lesz kevesebb edzésem. De ha több szabadidőm volna, szerintem akkor sem tanulnék többet. Ritkán látni engem íróasztal mellett görnyedni; előfordul, hogy az udvaron, jövés-menés közben tanulok. Ennek a mozgékonyságnak, gondolom, az ellenfél védői sem örülnek. – Az idén a jobb csapatok már a válogatott játékosokat küldték rám, aminek kifejezetten örültem. Sohasem szerettem gyengébbek ellen játszani, élvezem, ha tényleg meg kell küzdenem egy-egy gólért, kiállításért, vagy büntetőért. A kihívások engem is feltüzelnek, a laza meccsek viszont nem igazán hoznak lázba. Milyen volt az első idényed a felnőttek között? Nagyon jó. Hatalmas megtiszteltetés, hogy a felnőttek között bemutatkozhattam, s úgy érzem, ennek köszönhetően sokat fejlődtem. Rengeteg dolgot tanítanak nekem, mindenben segítenek. Ahhoz képest, hogy milyen fiatal vagyok, jól beilleszkedtem a csapatba.  – Azért tudtál a gyermekbajnokság megnyerésének is örülni?  – Hogyne tudtam volna! Remek csapatunk van, mindenki odatette magát ezért az aranyéremért. De még nincs vége: a serdülő és az ifjúsági bajnokságban egyaránt bejutottunk a négyes rájátszásba. Az utóbbi csapattal még a végső győzelemre is esélyesek vagyunk, tökéletes az összhang, alig várjuk már a június elejét és az utolsó meccseket. – A rájátszás után pedig kipihenheted majd ezt a nehéz évet... Remélem, arra nem lesz időm. Azért fogok hajtani egész nyáron, hogy bekerüljek az ifjúsági világbajnokságra utazó válogatottba. A tavalyi Eb-n bronzérmes csapatnak ugyan tagja voltam, de senkinek sincs bérelt helye. Még az a szerencse, hogy szeretem a kihívásokat!

MICSODA GYEREKJÁTÉK! Győri Eszter, a Szentesi Vízilabda Klub leány gyermekcsapatának edzője: „Együttesünk igazi erőssége, hogy játékosaink nagyszerűen kiegészítik egymást. Ez az aranyérem az egész csapaté, ezért is nem emeltem ki senkit név szerint. Már tavaly is örültünk a bajnoki címnek, de a duplázás még nagyobb büszkeséggel tölt el bennünket. Ugyanakkor fontos visszajelzés is arra, hogy jó úton járunk. Csak a kemény munkában hiszek, a parton nagyon jó barátok vagyunk a lányokkal, de a medencében a maximumot követelem tőlük. A játékosok mindenben a partnereim. Pedig fiatal a csapatunk, a tizenötös keretből csupán öten lépnek ősszel feljebb a serdülőkhöz.”

 További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.