UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2018-05-24 18:07

Rajmund a felnőttek élén

Farkas Rajmund, a Kecskeméti TE 18 esztendős birkózója tavaly még a kadétok között volt válogatott kötöttfogásban. Azonban idén megnyerte a szabadfogású felnőtt országos bajnokságot, s kiharcolta a címeres mezt a juniormezőnyben, az U23-asok között, valamint a felnőttek válogatottjában is.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu A Kecskeméti TE 18 esztendős birkózója, Farkas Rajmund megnyerte 57 kilogrammban a felnőtt szabadfogású országos bajnokságot. A dolog több oldalról is érdekes: Rajmund csupán elsőéves junior, ráadásul az utóbbi két esztendőben kötöttfogásban volt válogatott a kadétok között.

Jobbról: Farkas Rajmud és Rácz Richárd
Jobbról: Farkas Rajmud és Rácz Richárd
Farkas első párharcát az ESMTK versenyzője, Balázs Barna ellen nyerte meg, majd a ceglédi Horváth Csabát és a Vasas sportolóját, Pásztor Richárdot is legyőzte. Az elődöntőben a kötöttfogásban junior világbajnoki bronzérmes, Juhász Bence ellen nyert technikai tussal. A fináléban pedig szintén technikai tussal, 14-4-s sikert aratott az orosházi Rácz Richárddal szemben. „Kiskorom óta a szabadfogást tanulom, de szerencsére ugyanolyan jól megy a kötött is. Sajnos a kadétok között nem jött össze a nemzeti mez megszerzése szabadban, így a kötöttet céloztuk meg. Szerencsére az sikerült.” A kecskeméti fiú azonban nem tudott tavaly remekelni a világversenyeken. Az Európa-bajnokságon hetedik, míg a világbajnokságon tizenhetedik lett. A kontinensviadalon a későbbi győztes, grúz Sotadzétől szenvedett vereséget, majd a vigaszágon a lengyel Luszczynszkitől kapott ki. A vb-n a kirgiz Kuttubek ellen maradt alul. Farkas az idén kiharcolta magának a juniorválogatottságot is – habár az első versenyen kikapott a még kadétkorú Európa- és világbajnoki bronzérmes Budai-Kovács Marcelltől. A juniormezőnyön túl az U23-as, valamint a felnőtt világversenyeken is a KTE birkózója képviseli majd hazánkat, így elmondása szerint az októberi, budapesti felnőtt vb-n is ő öltheti magára a címeres mezt. Rajmund elmondta, hogy a junior Európa-bajnokságon dobogóra szeretne állni az idén, a felnőtt vébén pedig már azzal is rendkívül elégedett lenne, ha egyszer az ő kezét emelnék a magasba. Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.