UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-05-25 15:08

Utolsó ütközetek

Az ifjúsági és serdülő leány kézilabda-bajnokságban is a hétvégén dől el az aranyérem sorsa. A két korosztály „közös” négyes döntőjét a szigetszentmiklósi sportcsarnokban tartják; a kétnapos viadalon a NEKA, a Győr és az FTC csapatai mellett az ifik között a Debrecen, a serdülők között pedig az MTK képviselteti magát.

B. V. – utanpotlassport.huHosszú szezonon vannak túl az utánpótlásligákban is a kézilabdázók, főként ha azt nézzük, hogy a legtöbb játékosnak több fronton is helyt kellett állnia a mostani évadban. A lányok most érnek a klubidény végéhez, szombaton és vasárnap tartják az ifjúsági és serdülőbajnokság négyes döntőjét.

Horváth Laura sokat tehet a NEKA sikeréért a szigetszentmiklósi négyes döntőben Forrás: NEKA
Horváth Laura sokat tehet a NEKA sikeréért a szigetszentmiklósi négyes döntőben Forrás: NEKA
Az U19-esek, vagyis az ifik mezőnyében egyértelműen a négy kiemelkedő együttes jutott a Final Fourba, ami azért sem meglepő, mert ezen klubok játékosai alkotják a korosztályos válogatott gerincét. Nyugatról a NEKA és a Győr, keletről pedig az FTC és a Debrecen magaslott ki a többi csapat közül. A várakozásokról, esélyekről a balatonbogláriak trénerével, Bohus Beával beszélgettünk. A korábbi válogatott és BL-győztes kézilabdázó elmondta, a fáradtság mellett más tényező is bonyolítja a felkészülésüket. „Két mérkőzés van hátra a szezonból, amely annak ellenére, hogy az NB I/B-ben is várakozáson felül szerepeltünk, nem volt könnyű év. Tizenkét érettségizőnk van, és természetesen az elmúlt hetekben az iskola élvezett előnyt a játékosoknál. Így az utóbbi időben kicsit megoszlott a lányok figyelme, de most, a döntő hetére kanyarodva már érzem rajtuk, hogy nagyon egységesek és motiváltak. Az évad végén a legtöbben kiöregednek az akadémiáról, de még egyszer utoljára oda akarják tenni magukat a NEKÁ-ért.” Bohus nemcsak a NEKA szakvezetőjeként, hanem az ifjúsági válogatott szövetségi edzőjeként is figyeli majd a döntőt. „Biztos vagyok benne, hogy jó utolsó erőpróba lesz ez a két nap. Kiemelkedőn ígéretes a kétezres korosztály. A lányok tisztességesen dolgoznak egész évben, a klubokban is remek munka folyik. Most még utoljára mindenki összeszedi magát, aztán júliusban nekiesünk a közvetlen világbajnoki felkészülésnek.” A szombati első elődöntőben a győriek a Debrecennel találkoznak, 17 órától pedig NEKA–FTC rangadó lesz.

LEÁNY IFJÚSÁGI BAJNOKSÁG, NÉGYES DÖNTŐ (SZIGETSZENTMIKLÓS) Május 26., szombat: Elődöntő: 15: DVSC-TVP–Győri Audi ETO KC 17: NEKA–FTC Május 27., vasárnap: 12: bronzmérkőzés 16: döntő

A serdülők között hasonló a finálé mezőnye, mint a nagyobbaknál. A Nyugati csoportból toronymagasan jutott tovább a Győr és a NEKA, míg keleten az FTC mellett az alapszakaszt az élen záró MTK Budapest csapata került a négyes döntőbe. Az esélyek a fiatalabb korosztályban szinte megjósolhatatlanok. Ami biztos, hogy szombaton Szigetszentmikóson a NEKA alakulata az MTK-val, az FTC pedig a Győrrel találkozik.

LEÁNY SERDÜLŐBAJNOKSÁG, NÉGYES DÖNTŐ (SZIGETSZENTMIKLÓS) Május 26., szombat: Elődöntő: 11: NEKA–MTK Budapest 13: FTC–Győri Audi ETO KC Május 27., vasárnap: 10: bronzmérkőzés 14: döntő

Egyéb korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.