UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-05-26 12:53

Gólgyáros legények

Véget értek a felnőtt élvonalbeli kézilabda-bajnokságok, a 2017/18-as évadban a fiatalok közül többen kiemelkedően teljesítettek. A három legjobb 1998. január 1. után született góllövőnek két balatonfüredi és egy váci játékos bizonyult, a „versenyfutást” toronymagasan a 20 esztendős Szita Zoltán nyerte 85 találattal.

B. V. – utanpotlassport.huMind a férfi, mind a női NB I-es kézilabda-bajnokság roppant kiélezett hajrával végződött, s mindkét fronton mindössze egyetlen gól döntött az aranyéremről. A Pick Szeged gárdája oda-visszavágós párharcban törte meg a Telekom Veszprém nagy sorozatát, a Győri Audi ETO együttese meg eggyel jobb gólkülönbségének köszönhette csupán, hogy megelőzte az FTC-t, és újra bajnoki címet ünnepelhetett. A fiatalok is jó évet zártak az elmúlt évadban, de vajon kik voltak a legjobbak közülük? Mostani összeállításunkban a legjobb utánpótláskorú férfi góllövőket mutatjuk be.

Szita Zoltán
Szita Zoltán
Szita Zoltán (20 éves, Balatonfüredi KSE) 85 gól Parádés évet zárt a fürediek 20 éves balátlövője . A Telekom Veszprém kölcsönjátékosaként berobbant az élvonalba, és az egyébként remek szezont produkáló Füred egyik meghatározó játékosává vált. Huszonhárom mérkőzésen 85-ször talált az ellenfél kapujába, ezen kívül többször eredményes volt a Magyar-kupában és a juniorválogatott élvonalbeli felkészülési mérkőzésein is. Nem is csoda, hogy még egy évig igényt tartanak rá kölcsönben a Balaton partján. A nemzeti csapatban egyébként az egyik húzóember lehet a szlovéniai U20-as Európa-bajnokságon is, amelyen roppant nehéz csoportba kerültek a fiúk.
Máthé Dominik
Máthé Dominik
Máthé Dominik (19 éves, Balatonfüredi KSE) 24 gól A másik fiatal füredi átlövőnek is voltak kiemelkedő mérkőzései az elmúlt évadban. A 19 éves balkezes játékos két válogatott poszttársa – a cseh Kasparek és a fehérorosz Karvatszki – miatt kevesebb lehetőséget kapott, mint Szita, mégis, amikor pályán volt, jól teljesített. Kitűnő példa erre a Veszprém elleni mérkőzés, amelyen ötször is betalált a világklasszis gárda kapujába. Emellett az NB I/B-ben, több, mint száz gólt szerzett az elmúlt hónapokban. Természetesen a juniorválogatottban is meghatározó szerep hárul rá, ő is kulcsembere lehet a nyáron Szlovéniába utazó alakulatnak.
Kecskeméti Tamás
Kecskeméti Tamás
Kecskeméti Tamás (20 éves, Váci KSE) 23 gól A váciak szélsője, Kecskeméti Tamás végzett a fiatalok góllövőlistájának harmadik helyén. Egész évben kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott az élvonaltól búcsúzó csapatban; huszonhat mérkőzésén huszonhárom találattal zárta a szezont. Ahogyan két kollégája, ő is kivette a részét a juniorválogatott tavaszi szerepléséből, és a korosztályos Európa-bajnokságon is komoly feladatok hárulhatnak rá. Egyéb korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.