UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-05-27 16:06

Egy lépésre

Az Illés Akadémia és a Budapest Honvéd-MFA is győzött az U19-es kiemelt labdarúgó-bajnokság utolsó előtti fordulójában. A szombathelyiek előnye így továbbra is három pont a kispestiek előtt, a záró hétvégén a döntetlen is bajnoki címet jelentene Németh Szabolcs együttesének.

L.S. - utanpotlassport.huÉles a küzdelem a bajnoki címért, illetve a nemzetközi kupaszereplés jogáért az U19-es kiemelt labdarúgó-bajnokságban. A kétszereplős versenyfutás lassan véget ér, hiszen az utolsó előtti fordulót rendezték a mögöttünk hagyott hétvégén.

Az Illés Akadémia a Videoton elleni győzelemmel karnyújtásnyira került a bajnoki címtől Forrás: illesakademia.hu
Az Illés Akadémia a Videoton elleni győzelemmel karnyújtásnyira került a bajnoki címtől Forrás: illesakademia.hu
A játéknap előtt három pont volt az Illés Akadémia előnye a Honvéd előtt a tabella élén, a szombathelyiek Székesfehérváron tehettek nagy lépést a bajnoki cím felé. A Videoton aratott már komoly meglepetésgyőzelmeket a szezonban, ezúttal azonban nem tudták feltartóztatni az érthetően motivált vasiakat, akik már a hatodik percben vezetést szereztek Bolla Gergő révén. Több gól nem esett az első félidőben, a fordulást követően viszont Kiss Tamás megszerezte a második, nyugtatólag ható találatot. Az utolsó félórában Szántó Roland, illetve a góllövőlistát vezető Ibrahim Funsho Bambgoye is eredményes volt, így a Haladás 4−0-ra nyert, és amennyiben minimum döntetlent játszik az MTK elleni hazai találkozón, megnyeri a bajnokságot.

U19-ES KIEMELT BAJNOKSÁG  Videoton FC−Illés Akadémia-Haladás 0−4 (0−1) Videoton FC: Varga H. − Pető, Németh, Zólyomi, Horváth B. (Gruber a félidőben), Laczkó (Tajti a félidőben), Lengyel, Monori (Vastag a félidőben), Szalai P. (Kovács D. 68.), Mód, Fellner (Buzora 62.). Vezetőedző: Toldi Gábor Illés Akadémia-Haladás: Schener − Szár, Bolla, Füleki (Szalai Cs. 83.), Kovalovszki, Szilágyi, Kiss Balázs, Kiss Bence, Szántó (Dombi 88.), Kiss Tamás (Latyák 88.), Bambgoye (Varga K. 75.). Vezetőedző: Németh Szabolcs Gól: Bolla (6.), Kiss Tamás (48.), Szántó (64.), Bambgoye (74. - tizenegyesből)

Megvolt az esély arra is, hogy az aranyérem sorsa már ebben a fordulóban eldől, a Budapest Honvéd-MFA azonban nem hullajtott pontokat az MTK ellen. A kispestiek Németh Ádám korai gólja után fordítottak: az első félidőben Greksa Bence egalizált, majd a másodikban Soltész Dominik és Markos Marcell találata győzelmet ért. A kispestiek az utolsó fordulóban a Puskás Akadémiát fogadják, ám esetleges sikerük esetén is Szombathelyen dől el a sorsuk.

U19-ES KIEMELT BAJNOKSÁG MTK Budapest−Budapest Honvéd-MFA 1−3 (1−1) MTK Budapest: Tóth M. − Balogh (Nagy B. 83.), Szabó Zs., Adorján, Jámbor, Mezei, Bidzilya, Tóth Z., Kugli, Fodor (Modrovics 64.), Németh (Gréczi 62.). Vezetőedző: Salkovics Gábor Budapest Honvéd-MFA: Pálfi Á. − Falusy, Barta, Markos, Szeles (Kalmár 80.), Szabó P., Darabont, Cseh, Soltész, Király (Borovsky 64.), Greksa (Kecskeméti 55.). Vezetőedző: Simon Miklós Gól: Németh (11.) illetve Greksa (30.), Soltész (55.), Markos (73.)

A legutóbbi fordulóban a sereghajtó Győr legyőzte a Puskás Akadémiát, az ETO hasonló meglepetésre készült a Népligetben. Ám Szalka Dominik góljával hamar előnybe került a Ferencváros, és egészen a hajráig úgy tűnt, otthon tartja a három pontot. A 86. percben azonban Balogh Ábel bevette Oroszi István kapuját, így Preszeller Tamás együttese döntetlenre mentette a találkozót. Más kérdés, hogy a győriek mindössze tizedik pontjukat szerezték az évadban.

U19-ES KIEMELT BAJNOKSÁG Ferencvárosi TC−ETO FC Győr 1−1 (1−0) Ferencvárosi TC: Oroszi − Könczey, Fekete O., Molnár T., Buzás (Arday 70.), Wieland (Horváth B. 60.), Lefler (Szabó R. a félidőben), Pócsik (Fekete M. 70.), Szalka, Novák, Nyéki. Vezetőedző: Lisztes Krisztián ETO FC Győr: Pálfi D. − Jakab, Mió (Karcagi 54.), Kulcsár, Szakács, Tamás (Szamosi 10.), Bagó, Szabó B., Szentes, Nagy M., Balogh. Vezetőedző: Preszeller Tamás Gól: Szalka (3.) illetve Balogh (86.)

Így fest a tabella az utolsó forduló előtt Forrás: adatbank.mlsz.hu
Így fest a tabella az utolsó forduló előtt Forrás: adatbank.mlsz.hu
A Puskás Akadémia célja immáron a bronzérem megszerzése, a felcsútiaknak a biztos hetedik Debrecen legyőzésével jó esélyük van a harmadik hely megtartására. A találkozó egyetlen gólját Kiszely Dominik szerezte a hajrában.

U19-ES KIEMELT BAJNOKSÁG Puskás Akadémia−DVSC-DLA 1−0 (0−0) Puskás Akadémia: Laky − Lovász, Pekowski, Megyesi, Tóth A., Góra (Kovács D. 57.), Tóth B., Kiszely (Fekete L. 90.), Molnár K., Varga B., Vörös (Nagy K. 87.). Vezetőedző: Kulesevic Ivica DVSC-DLA: Kosztyu − Dobi (Soltész 87.), Tüzes, Mezei (Zsóri 80.), Molnár M., Bencze, Krajcsó, Kóródi, Szutor, Tonhaizer, Gálfi (Nikitscher a félidőben). Vezetőedző: Sándor Csaba Gól: Kiszely (79.)

Az utolsó fordulóban a bajnoki címre esélyes két együttes hazai pályán játszhat. A Győr a Videotont, a Debrecen pedig a Ferencvárost fogadja. A mérkőzéseket június másodikán rendezik. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.