- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Csapatbajnokság Pécsett

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu [1]  Pécsett, a Multi Alarm SE Sportcsarnokában rendezték az U15-ös és U19-es tollaslabdázók országos csapatbajnokságát.

A kisebbek között nagy küzdelem alakult ki. Mezőnyükben öt együttes mérte össze a tudását. A dobogó legfelső fokára végül a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE SE) gárdája állhatott fel, amely veretlenül játszotta végig a tornát. Először a seregélyesi Pelikan DSE klubját múlta felül 4:1-re, majd a hazai Multi ASE-t is ugyanekkora különbséggel, ezután az Érdi VSE első számú alakulatát is 4:1-re, végül a második számút 5:0-ra győzte le. Így mondhatni, az NKE teljesen megérdemelten szerezte meg a bajnoki címet.

A Multi Alarm SE Sportcsarnokban rendezték az U15-ös és U19-es csapatbajnokságot [2]

A Multi Alarm SE Sportcsarnokban rendezték az U15-ös és U19-es csapatbajnokságot

A második-harmadik helyért nagy csata zajlott, ugyanis körbeverték egymást a csapatok. Az érdiek első számú együttese kikapott a Multi ASE-től, majd a pécsiek vereséget szenvedtek attól a Pelikan DSE-től, melyet megvert az Érd. A pontversenyben az érdi gárda végzett előrébb, így övék lett az ezüstérem, a harmadik pedig a Pelikan lett.

Az U19-esek versenyében mindössze három egyesület versenyzett a magyar bajnoki címért. Az első végül a házigazda pécsi Multi ASE csapata lett, amely a döntőben 3:2-re a székesfehérvári FBSE fölé kerekedett, de 5:0-ra legyőzte a Pelikan DSE-t is. Második lett az FBSE gárdája.

Csorba József, a Magyar Tollaslabda Szövetség elnöke értékelte a viadalon történteket:

„Habár több résztvevő volt, mint a tavaly, mégsem lehetünk maradéktalanul elégedettek a létszámmal. Hiányoltam jó néhány, az élvonalban szereplő együttest is. Ennek ellenére a bajnokság hangulata és színvonala remek volt. Rengeteg három szettes mérkőzést játszottak a fiatalok, s többnyire nagyon élvezetes párharcokat láthattunk. A két győztes alakulat maximálisan megérdemelte a sikert.

További korosztályos hírek TOLLASLABDÁBAN [3] a sportág aloldalunkon.