UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2018-05-28 18:48

Kitart a jó forma

A fővárosi versenyzőkről szólt az újonc korosztály kard és tőr országos bajnoksága is. Az utánpótláskorú párbajtőrözők tatai előválogató-versenyén a 16 éves Büki Lili megint remekelt, és a felnőtt tőrözők budapesti viadalán is „fiatalos” elsőségek születtek.

B. V. – utanpotlassport.hu Összeszámolni is nehéz, hány korosztályos vívóverseny rendeztek a hét végén. Mindenekelőtt meg kell említeni az újonc korosztály kard és tőr országos bajnokságát. Ezen kívül előválogatót tartottak a junior és kadétkorú párbajtőrözőknek, és még a felnőtt tőrözők válogatója is a fiatalokról szólt. Az újonc kardozók nagykanizsai országos bajnokságán négyből három elsőséget a BVSC-Zugló versenyzői szereztek meg. A fiúk között Tóth Patrik egyéniben és csapatban (Avarkeszi Dániel, Komló Márton, Petrucz Mirkó) sem talált legyőzőre, míg a lányok a viadalán Brassai Dorottya nyert. A Vasas leánycsapata (Bende Barbara, Csapodi Orsolya, Galló Csilla, Spiesz Anna) törte meg a hegemóniát, amely az UTE alakulatát múlta felül a fináléban.

A párbajtőröző Büki Lili duplázott a hétvégén Forrás: hunfencing.hu
A párbajtőröző Büki Lili duplázott a hétvégén Forrás: hunfencing.hu
A tőrözők korosztályos országos bajnokságát az UTE vívócsarnokában tartották meg. A fiúk mezőnyében egyéniben a ferencvárosi Vid Attila nyert, majd csapatban Skorka Csongorral, Tóth Barnabással és Tóth Zsomborral kiegészülve duplázott. A lányok között a Törekvés SE versenyzőjének, Kalocsai Lucának sikerült ugyanez a bravúr. Az egyénit követően csapatban Csík Flóra, Demeter Diána és Szeder Anna oldalán szerzett aranyérmet. A kadét és junior párbajtőrözők válogatójára Büki Lili átmentette parádés formáját. A legutóbbi hétvégén a felnőttek viadalán Szász-Kovács Emesét is legyőző 16 éves tatai lány ezúttal a kadétek és a juniorok között is elvitte az aranyat. A junior fiúk mezőnyében a junior világ- és Európa-bajnok Koch Máté (Vasas) a fináléban kiélezett csörtében győzte le szintén junior vb- és Eb-győztes csapattársát, Andrásfi Tibort (BVSC-Zugló). A kadétok között a székesfehérvári Kovács Gergely nyert. A felnőtt tőrözők utolsó 2017/18-as válogatója az utánpótláskorú versenyzők sikerét hozta. A férfiak mezőnyében a 19 éves Frűhauf Benjámin (BVSC-Zugló), a lányok között pedig a szintén 19 esztendős Kondricz Kata (Budapesti Honvéd) győzött a budapesti versenyen. Részletes eredmények: Újonc kard országos bajnokság, Nagykanizsa Újonc tőr országos bajnokság, Budapest Junior és kadét párbajtőr válogatóverseny, Tata Felnőtt tőr válogatóverseny, Budapest További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.