UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2018-05-29 11:19

Erőfelmérő

Múlt héten rendezték az utánpótláskorú asztaliteniszezők egyik legrangosabb viadalát, a lengyel nemzetközi bajnokságot. A szerdától vasárnapig tartó küzdelemben a magyar fiúk közül Juhász Patrik, Both Olivér, Terék Norbert és András Csaba az ifjúsági, míg Ócsai Máté és Huzsvár Erik a serdülőkorosztályban volt érdekelt. A leányok közül csak Adamik Csenge és Tölgyes Dorottya utazott el, ők a fiatalabbak versenyében álltak asztalhoz.

Sztrik Martinutanpotlassport.hu Befejeződött az ITTF utánpótlás-körverseny sorozatának egyik legrangosabb állomása a lengyelországi Wadyslawowóban. A szerdától vasárnapig tartó küzdelemben az idősebb korosztály mérette meg magát először, ahol Juhász Patrik, Both Olivér, Terék Norbert és András Csaba képviselte hazánkat. A legjobb eredményt a BVSC-Zugló asztaliteniszezője, András érte el, aki egyedüli magyarként jutott be a legjobb 32 közé a nemzetközi utánpótlás-bajnokság ifjúsági egyes számában, s játszhatott a nyolcaddöntőbe kerülésért a tajvani Tai Ming Wei-jel. A 16 éves magyar fiú nagy csatában 4:2-re kikapott, így számára is véget ért a versenyszám viadala. A páros küzdelmekben szintén ő jutott a legtovább, Both Olivérrel az oldalán,  csakúgy, mint egyesben, itt is a nyolcaddöntőbe kerülés jelentette a végállomást. A magyar páros 3:0-ra kapott ki a Nicolas Burgos, Youssef Abdel-Aziz chilei, egyiptomi kettőstől.

"Úgy gondolom, hogy elegendő idő van arra, hogy az itt felbukkanó egyszerű hibákat kiküszöböljük, és az Eb-n a legjobb formájukat hozzák a fiúk."‒ beszélt Vitsek Iván a legyen nemzetközi bajnokság kapcsán a serdülőkorosztály két tehetségéről, Ócsai Mátéról és Huzsvár Erikről Forrás: MOATSZ
"Úgy gondolom, hogy elegendő idő van arra, hogy az itt felbukkanó egyszerű hibákat kiküszöböljük, és az Eb-n a legjobb formájukat hozzák a fiúk."‒ beszélt Vitsek Iván a legyen nemzetközi bajnokság kapcsán a serdülőkorosztály két tehetségéről, Ócsai Mátéról és Huzsvár Erikről Forrás: MOATSZ
A serdülő fiúk versenye szombaton kezdődött. Mindkét asztaliteniszezőnk főtáblára jutott egyesben. Ócsai Máté és Huzsvár Erik is 3:0-ra győzte le mindkét csoportellenfelét, így kétség sem férhetett a továbbjutásukhoz. Lehet, hogy hiányolták is kicsit az izgalmakat, amit párosban aztán megkaptak, hiszen rendkívül kiélezett mérkőzésen jutottak a nyolcaddöntőbe. Egy hazai közönség előtt játszó lengyel kettős ellen kétszettes hátrányból fordítottak, a döntő játszmát 11:9-re megnyerve. A szinte tökéletes szombatot követően vasárnap már csak egy mérkőzést tudott nyerni Huzsvár, és Ócsai sem jutott be a legjobb 16 közé, akinek ehhez Louis Laffineurt kellett volna legyőznie, ám 3:1-re a belga diadalmaskodott. Huzsvár egy körrel korábban simán túljutott egy hazai játékoson, de a legjobb 32 között ő is elvérzett, hiába volt kétszer is szettelőnyben az orosz Vlagyiszlav Makarovval szemben. A párosok nyolcaddöntőjében a két magyar a mindent eldöntő játszmában, 13:11-re maradt alul fehérorosz ellenfeleivel szemben. A serdülő fiúk teljesítményét Vitsek Iván szövetségi kapitány értékelte: „Mindketten hasonló játékerőt képviselő ellenféltől kaptak ki. Eriknek nem kellett volna sok a továbbjutáshoz, jó mérkőzést játszott, amit sajnos elveszített. Kétszer is előnyben volt a legjobb orosz játékossal szemben, és ha továbbjut, meggyőződésem, hogy a folytatásban is lett volna esélye. Máté biztatóan játszott, de a nyerő állásoknál megremegett kicsit, ami a vesztét jelentette. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem vártam többet tőlük, és szerintem ők is többre számítottak. Ettől függetlenül nagyon jó erőfelmérő volt a verseny az Európa-bajnokság előtt.” A szövetségi kapitány a viadal színvonaláról és a következtetésről is beszélt: „Mivel ez volt az utolsó nagy nemzetközi verseny a júliusi Eb előtt, mindenki a legerősebb játékosokkal érkezett. Az volt a cél, hogy olyan ellenfelekkel játsszunk, akikkel majd júliusban is szembe kerülhetünk. Hasznos volt a lengyelországi túra, rámutatott arra, mi az, amire még hangsúlyt kell fektetnünk az edzések során, és amit rövid távon javítani lehet. Úgy gondolom, elegendő idő van arra, hogy az itt felbukkanó egyszerű hibákat kiküszöböljük, és az Eb-n a legjobb formájukat hozzák a fiúk.” A magyar serdülő leányoknak nem alakult jól a verseny. Tölgyes Dorottya és Adamik Csenge egyesben nem jutott tovább a csoportselejtezőből, ahol egyébként csak Adamik tudott szettet nyerni, párosban pedig rögtön belebotlottak az első helyen kiemelt Klee, Zaharia német, román duóba, amelytől csupán egy szettet tudtak elcsenni, így számukra hamar befejeződött a lengyelországi megméretés. További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.