UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2018-05-29 21:20

Ezüstös kedd

Mindhárom magyar vesztesen hagyta el a szorítót az ökölvívók bulgáriai serdülő Európa-bajnokságának befejező napján: a keddi döntőkben Jónás Kornélia (45 kg) után két fiúversenyzőnk is kikapott. Buza Rafael (48 kg) orosz, Puporka Ádám (65 kg) grúz bokszolóval szemben maradt alul pontozással. Így a 13-14 évesek alkotta csapatunk három ezüst- és tíz bronzéremmel zárta szereplését.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu Bokszolói szemmel nézve ezüstös keddé lényegült át az utolsó nap a serdülőkorúak Európa-bajnokságán a bulgáriai Albenában, ahol a számunkra érdekes mindhárom döntőben a rivális kezét emelte magasba a vezetőbíró.

Serdülőkorú bokszolóink  13 éremmel térnek haza a bulgáriai Eb-ről Forrás: boxing.hu
Serdülőkorú bokszolóink 13 éremmel térnek haza a bulgáriai Eb-ről Forrás: boxing.hu
Ha úgy vesszük, egyfelől csalódás, hogy egyetlen lehetőséggel sem tudtunk élni a finálékban, másfelől felettébb dicséretes, hogy tíz harmadik és három második helyet szereztek a mieink az öreg kontinens legkiválóbb serdülőit felvonultató bokszviadalon, ahol Európa korosztályos sportági krémje volt jelen. Vagyis komoly szakmai súlya van ennek a tizenhárom medálnak. A keddi aranycsatákban először Jónás Kornéliát szólították, aki a 45 kilósok döntőjében az orosz Aljona Tremaszovával ütközött meg. A balmazújvárosiak kitűnősége – miközben zúgott a nézőtér a főképpen a csapattársaktól jövő csatakiáltásoktól – remekül kezdett, a hangsúlyosabb találatokat ő jegyezte. A folytatás „ikszesnek” tűnt, a harmadikban pedig inkább az orosz dominált. Tán ez döntött, mert az ítészek Tremaszovát látták jobbnak. A fiúkat a kötelek közé szólító esti programban a kőszegi Buza Rafael (48 kg) következett hamarabb, neki is orosz vetélytárs jutott Alekszej Zelbunov személyében, aki semmivel sem volt jobb a magyar srácnál. A két technikás, ugyanakkor nagyot is ütő bokszoló küzdelmében rengeteg pofon csattant, s bár az internetes tévéközvetítés tanúsága szerint Buza talált többször és pontosabban, a pontozók másként látták. Puporka Ádám (65 kg) a grúz Irakli Janelidzével került szembe, s ha lehet rangsorolni, három honfitársunk közül az ő teljesítménye volt a legmeggyőzőbb, legalább is nekünk, magyaroknak, merthogy hiába irányított szinte végig az egri bokszoló, hiába érezte úgy, hogy ő nyert, csalódottan volt kénytelen tudomásul venni, hogy a ringen kívül más végeredmény született... További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.