UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-05-31 12:48

Dupla serdülősiker

Egymás után kétszer győzte le a serdülőválogatott Franciaországot felkészülési mérkőzésen, Balatonbogláron. Kedden a „B” válogatott győzött 25–24-re, míg szerdán az „A” csapat nyert 37–29-re.

B. V. – utanpotlassport.huKét nap alatt kétszer is megmérkőzött a franciák korosztályos együttesével a leány serdülő kézilabda-válogatott. Igaz, egészen eltérő összeállításban, hiszen két felé osztották a magyar csapat igencsak bő keretét, „A” és „B” válogatottra.

Kétszer is legyőzte a francia csapatot a serdülőválogatott Fotó: Tompos Gábor/NEKA
Kétszer is legyőzte a francia csapatot a serdülőválogatott Fotó: Tompos Gábor/NEKA
Kedden az utóbbi társaság mérkőzött meg a gallokkal. Papp György együttese nem kezdte jól a mérkőzést, az ellenfél három góllal is vezetett, a szünetre viszont már egyre olvadt a hátrány. A folytatásban is szoros, kiegyenlített csata folyt, s mivel a végjátékot a mieink bírták jobban, a magyar csapat 25–24-re megnyerte a találkozót. Szerdán az „A” válogatott is pályára lépett. Ifj. Kiss Szilárd együttese már az első percekben megnyugtató előnyt szerzett, s egy pillanatra sem engedte ki azt a kezéből. Sőt a különbséget még növelni is tudta. A félidei 19–14-es előny után 37–29-re győzött az együttes. A franciákra még egy harmadik mérkőzés is vár Balatonbogláron, csütörtök délután a NEKA bajnoki aranyérmes serdülőegyüttesével találkoznak. Ami pedig a válogatottat illeti, ifj. Kiss Szilárd szövetségi edző többször is hangsúlyozta, hogy ebben a fázisban még nem az eredmény, hanem sokkal inkább a kiválasztás és a képzés az elsődleges. Mindenesetre jól látható, hogy van kikből válogatnia a korosztályos együttes szakmai stábjának. A csapat egyébként a nyílt U16-os Európa-bajnokságra készül, amelyet július 2-6. között rendeznek a svédországi Göteborgban. A nem hivatalos kontinensviadalon a mieink Litvániával, Hollandiával, Feröer-szigetekkel és Grúziával kerültek egy csoportba.

LEÁNY SERDÜLŐ FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK: Magyarország „B”–Franciaország 25-24 (10-11) MAGYARORSZÁG: Németh K., Németh Zs. (kapusok), Balázs 1, Bréda 1, Bukovszky, Csekő 2, Kovács 3, Kovalcsik 5, Lapos, Lengyel 1, Nemes 1,  Pődör 1, Sápi 1, Sülye 3, Takács 3, Tóth 2 (1), Török 1. Edző: Papp György FRANCIAORSZÁG: Halter, Plante (kapusok), Assana, Ayong 4 (1), Barlet 2, Chambonnier 3, Gayet 7, Guerrier 1, Héranval, Pina 1, Radenac, Roy 2, Salmon 2, Segur 2, Vaxes, Virginius. Edző: Taille Pierre

Magyarország „A”–Franciaország 37-29 (19-14) MAGYARORSZÁG: Kastl, Hibácska (kapusok), Bánhidi 1, Bárdy 3, Faragó 1, Farkas 6, Horváth 1, Kajdon 2, Koronczai 3 (1), Kürthi 4, Mérai 7, Németh 1, Rittlinger 2, Rónai, Vámos 1, Világos 3, Woth 2 (1), Zsigmond. Edző: ifj. Kiss Szilárd FRANCIAORSZÁG: Halter, Plante (kapusok), Assana, Ayong 8 (1), Barlet, Chambonnier 6 (1), Gayet 5, Guerrier 1, Héranval, Pina 2, Radenac 1, Salmon 2, Segur 3, Vaxes 1 (1), Virginius. Edző: Taille Pierre

Egyéb korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.