UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-05-31 08:54

„Nem éremben mérem”

A Nemzeti Kézilabda Akadémia serdülőcsapatával országos bajnoki címet ünnepelhetett, ifjabb Kiss Szilárd vezetőedző, aki egyben ennek a korosztálynak a szövetségi edzője is. Ugyanakkor elmondta honlapunknak, nem a győzelmekben és az érmekben, hanem az elvégzett munkában méri a fejlődést.

G. G. A Balatonbogláron dolgozó szakember honlapunknak elmondta, a NEKA idei serdülő leánycsapatának fele már tavaly megvolt, de tudatosan készült arra, hogy idén teljes egészében a 2002-es évjáratból kell majd összeállítania az együttest.

A NEKA serdülő bajnokcsapata Forrás: MKSZ
A NEKA serdülő bajnokcsapata Forrás: MKSZ
Az egyik legnagyobb eredménynek azt tartja, hogy a gárda – a győriekkel egyetemben – az ifjúsági korosztályban (1999-esek) is bizonyíthatott, ahol a negyedik és az ötödik helyet szerezte meg. „Nem is elsősorban az eredménnyel vagyok rendkívül elégedett, hanem azzal, hogy megmutattuk, jó úton haladunk.” „Nálunk heti, havi és éves program van, amelyről – úgy gondolom – ebben a szezonban is bebizonyosodott, hogy Magyarországon jól bevált.  A jövőben tehát azért is keményen kell dolgoznunk, hogy ez nemzetközi szinten is működjön" - jegyezte meg a szakember. Ifjabb Kiss Szilárd a NEKA keretével kapcsolatban elmondta, felelőtlenség lenne kijelenteni, hogy a csapatban hány olyan játékos van jelenleg, aki egy napon majd meghatározó szerepet tölthet be a sportágban, ugyanakkor azt látja, jó úton járnak. „Biztos vagyok benne, hogy sok első osztályú játékos kerül majd ki az együttesből, s nagyon bízom benne, hogy két-három nemzetközi szintű klasszis is lesz közöttük.” A leány serdülőbajnokság szigetszentmiklósi négyes döntőjét – amelyben tanítványai a legnagyobb hazai rivális Győrt legyőzve diadalmaskodtak – kettős szerepben nézte végig, ugyanis ennek a korosztálynak ő szövetségi edzője is. „Azt kell, hogy mondjam, a NEKA és a Győr abszolút kiemelkedik a mezőnyből, de ez talán igaz az egész nyugati oldalra is, így az a véleményem, hogy talán igazságosabb lett volna, ha a fináléban ebből a csoportból több csapat kap lehetőséget, akár mondjuk, egy nyolcas döntő formájában.” „Összességében itt is azt kell mondanom, hogy nem az eredmény a lényeg, hanem az, hogy minden csapaton látom a fejlődést, amely remélhetőleg az ifjúsági korosztályban sem törik meg, abból pedig mindannyian, a teljes magyar kézilabdasport profitálhat” – tette hozzá ifjabb Kiss Szilárd. A tréner megjegyezte, továbbra is a kemény munkában hisz, ennek egyik jele többek között, hogy a négyes döntőt követően sem volt megállás, hiszen hétfőtől csütörtökig a Magyarországon készülő franciákkal játszottak barátságos mérkőzéseket. Egyéb korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.