UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-06-01 12:54

Kik lesznek az aranyifjak?

A következő két napban a fiú utánpótlás kézilabda-bajnokságokban is eldöntik az elsőség sorsát. Az ifjúságiak és a serdülők négyes döntőjét a hét végén Dunaújvárosban tartják, a minőségi játék pedig garantált, hiszen a mezőny tele lesz utánpótlás-válogatott játékosokkal.

B. V. – utanpotlassport.huEgy héttel a lányok mindent eldöntő szigetszentmiklósi hétvégéje után a korosztályos fiúbajnokságokban is kiderül, mely csapatok ünnepelhetnek bajnoki címet a 2017/18-as évadban. Az ifjúsági és serdülő fiúk dunaújvárosi Final Fourján hasonló izgalmak várhatók, mint a lányok négyes döntőjén, hiszen a mezőny tele lesz utánpótlás-válogatott játékosokkal.

Máthé Dominik (pirosban) góljaira a négyes döntőben is nagy szüksége lehet a Balatonfürednek
Máthé Dominik (pirosban) góljaira a négyes döntőben is nagy szüksége lehet a Balatonfürednek
Az ifjúságiak (U19) mezőnyében a Nyugati csoportban már a fináléba kerülésért is óriási küzdelem folyt. A Balatonfüred és a NEKA csapata a Telekom Veszprém korosztályos gárdájával harcolt hatalmasat a rájátszásért, de a Tatabánya és a Veszprémi KKFT együttese sem volt messze az első helytől. Érdekesség, hogy a juniorválogatott trénerei klubedzőként is jelen lesznek a kétnapos tornán. Imre Vilmos szövetségi edző a NEKÁ-t, Kárpáti Krisztián másodedző pedig a Balatonfüredet irányítja. Keleten sokkal egyértelműbb volt a helyzet. A Pick Szeged és a PLER-Budapest alakulata kiemelkedett a mezőnyből, előbbi négy vereséggel abszolválta az huszonhat mérkőzésből álló alapszakaszt. A Final Four elődöntőit szombat délután rendezik. Előbb a NEKA és a Pick Szeged rangadóját játsszák, majd kora este a Balatonfüred és a PLER-Budapest összecsapása következik.

FIÚ IFJÚSÁGI BAJNOKSÁG, NÉGYES DÖNTŐ (DUNAÚJVÁROS) Június 2., szombat: Elődöntő: 15: NEKA–Pick Szeged 17: PLER-Budapest–Balatonfüredi KSE Június 3., vasárnap: 12: bronzmérkőzés 16: döntő

A serdülők (U16) között szintén nyugaton volt élesebb verseny a négyes döntőbe jutásért. Olyannyira, hogy meglepetésre csak a harmadik helyen végzett a NEKA együttese, mindössze egy ponttal elmaradva a holtversenyben az élen záró FTC és Veszprémi KKFT mögött. A Keleti csoportból egyértelműen kiemelkedett a Pick Szeged csapata, amely valamennyi korosztályt és csoportot figyelembe véve egyedüliként zárta százszázalékos mérleggel az alapszakaszt. Mögöttük a békésiek szerezték meg a negyedik bejutó helyet. A serdülők elődöntőit szombat délelőtt tartják. Először a veszprémiek találkoznak a százszázalékos szegediekkel, majd 13 órától következik az FTC–Békés mérkőzés.

FIÚ SERDÜLŐBAJNOKSÁG, NÉGYES DÖNTŐ (DUNAÚJVÁROS) Június 2., szombat: Elődöntő: 11: Veszprémi KKFT–Pick Szeged 13: Békés KC–FTC Június 3., vasárnap: 10: bronzmérkőzés 14: döntő

Egyéb korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.