UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Úszás

2018-06-03 13:19

Arannyal hangoltak

A 18 éves Milák Kristóf tíz, a 17 esztendős Késely Ajna nyolc aranyéremmel zárta a négynapos hódmezővásárhelyi ifjúsági úszó országos bajnokságot, míg az összesített pontversenyt a Kőbánya SC csapata nyerte. A viadalon látottakat a két legeredményesebb fiatal edzője, Selmeci Attila és Turi György értékelte honlapunknak.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huBár csak „edzeni” mentek Hódmezővásárhelyre, még is halmozták az érmeket a júliusi eleji helsinki junior Eb-n is érdekelt úszók a szerdától szombatig tartó ifjúsági országos bajnokságon. A sok remek teljesítmény közül egyértelműen az elejére kívánkozik Milák Kristóf tíz elsősége és Késely Ajna nyolc aranyérme és több dobogós helyezése.

Milák Kristóf háton is remekelt az ifi ob-n Forrás: Magyar Úszó Szövetség
Milák Kristóf háton is remekelt az ifi ob-n Forrás: Magyar Úszó Szövetség
Az érdiek 18 esztendős felnőtt-világbajnoki ezüstérmes úszója tíz számban indult az ob-n és tízszer győzött. Milák négyszer nyert gyorson, háromszor háton és háromszor pillangón. Így az írásbeli és a szóbeli érettségi vizsga között parádésan hangolt a július eleji helsinki junior Európa-bajnokságra. És még közel sincs csúcsformában. Kristóf teljesítményéről edzőjét, Selmeci Attilát kérdeztük, aki természetesen elégedett volt százszázalékos tanítványával: „Úgy jöttünk le ide az ifjúsági országos bajnokságra, hogy ez egy ilyen teszt a junior Európa-bajnokság előtt. Nagyon örülök neki, hogy Kristóf, ahol elindult, ott győzött. Úgy látom, jó úton járunk, persze az időeredményeknek még bőven javulniuk kell, de Kristóf éppen csak az írásbeli érettségi után van… Bízom benne, hogy július elejére csúcsformában lesz, és akkor Finnországban is örülhetünk majd.” A 17 éves Késely Ajna is kitett magáért a négy nap alatt. Még Milák Kristófnál is több számban indult, egyéniben tizennégyszer csobbant a medencébe, és akkor még nem beszéltünk a váltókról… Összesen nyolc aranyéremmel zárta a versenyt, leginkább a gyorson és a vegyesszámokban remekelt.
Az összesített pontversenyt a Kőbánya SC fiataljai nyerték Fotó: Turi György
Az összesített pontversenyt a Kőbánya SC fiataljai nyerték Fotó: Turi György
Ajna edzője, Turi György tanítványa hódmezővásárhelyi produkciója mellett az Eb-re való felkészülésről is beszélt honlapunknak. „Ajna rengeteg versenyszámban indult az országos bajnokságon. Nagyon megvagyunk elégedve a hozzáállásával és a sorozatterhelésben nyújtott teljesítményével is. Az Európa-bajnokságig a mostaninál több munkát már nem fogunk tudni beletenni, most is remekül teljesített. Innentől a mentális felkészítés következik, hogy fejben tökéletes rendben legyen. Ha így lesz, akkor a kontinensviadalon is szép eredményeket várhatunk tőle.” A Kőbánya SC versenyzői közül egyébként nem kizárólag Késely Ajna szerepelt jól, ezt bizonyítja, hogy a fővárosi egyesület nyerte az ifi ob összesített pontversenyét. Kilenc arany-, négy ezüst- és nyolc bronzérmük mellett számos értékes helyezést szereztek meg. Tőlük nem sokkal maradtak el az egyesületek versengésében a tizenegy első helyet begyűjtő egriek, míg a „bronzérmet” a szintén sikert sikerre halmozó Győri Úszó SE fiataljai érdemelték ki. Tudósításaink az ifjúsági országos bajnokságról: Beharangozó – Ugrás az Eb-ért 1. nap 2. nap 3. nap 4. nap