UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2018-06-03 19:12

Nagy mezőny Leibnitzben

Lezajlott a junior cselgáncsozók soron következő Európa-kupája az ausztriai Leibnitzben. A viadalon három kontinens 39 országának 580 versenyzője vett részt. A magyar delegáció egy-egy ezüst- és bronzéremmel, valamint három ötödik helyezéssel tért haza, s ezzel az éremtábla 12. helyén végzett.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Az ausztriai Leibnitzben zajlott le a junior cselgáncsozók Európa-kupa sorozatának soron következő megméretése. A viadalon három kontinens 39 országának 580 versenyzője vett részt, s az indulók között japán és brazil dzsúdós is volt. A magyar válogatott három ötödik hely mellett egy-egy ezüst- és bronzéremmel zárt.

Tóth Ferenc (balról az első) ezüstérmet szerzett Ausztriában
Tóth Ferenc (balról az első) ezüstérmet szerzett Ausztriában
A fiúk 90 kilogrammos mezőnyében Tóth Ferenc remekelt. Ukrán, olasz és holland ellenfelét is ipponnal múlta felül alig egy perc alatt. A negyeddöntőben rendkívül hosszú csatában, 6:52 perc alatt nyert a szlovák Denis Turac ellen, majd az elődöntőben is Golden Score-ra került a sor; Tóth itt is bizonyított, 4:16 perc alatt dobta el ipponnal a bosnyák Toni Mileticet. A döntőben viszont már nem bírt a japán Kosuke Mashiyamóval, így ezüstérmet szerzett. Beringer Fatime a leány 44 kilósok mezőnyében állt helyt. Legyőzte az ukrán Katerjina Sablijevát, majd a francia Melanie Frigoult is, viszont a koszovói Erza Mominoviq már túl erősnek bizonyult, így Fatime a dobogó harmadik fokára állt fel. Az 55 kilogrammos Feckzó Csanád három sikeres párharc után kapott ki kétszer. Igaz, mindkettő golden score-os vereség volt. Először a japán Daichi Takano múlta felül, majd az azeri Raskan Bakiszalijev. Csanád ezzel a teljesítménnyel az ötödik helyen zárta az osztrák versenyt. Két magyar dzsúdós is ötödik lett a 81 kilósok mezőnyében. Gőz Roland két németet, lettet, horvátot és honfitársát, Tóth Benedeket is legyőzte. Öt siker azonban nem elég az éremhez a cselgáncsban, ha valaki kétszer kikap. Roland először a japán Hikaru Tomokiyo ellen maradt alul, majd a bronzcsatában sem bírt a francia Enyel Carolyval. Csakúgy, mint Gőz, Rajkai  Róbert is öt meccset nyert meg, és kettőt elveszített. Kazah, moldovai, lengyel, portugál és izraeli vetélytársát is felülmúlta. Gőzhöz hasonlóan ugyanattól a francia és japán versenyzőtől kapott ki, így mondhatni, igencsak hasonlóan alakult a forgatókönyvük Ausztriában. A magyar csapat ezzel a teljesítménnyel 12. lett az éremtáblán. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.