UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2018-06-03 21:10

Tizenöt év után újra a csúcson

A hazai közönség előtt játszó BVSC-Zugló játékosai nyerték a fiú ifjúsági vízilabda-bajnokság fináléját a KSI SE csapata ellen, s így ‒ egész szezonban mutatott ‒ kiváló teljesítményüknek köszönhetően 15 év után megszerezték a bajnoki címet és az aranyérmet. A harmadik helyen az UVSE együttese végzett a Laky Károly uszodában rendezett négyes döntő vasárnapi küzdelmeiben.

Sz. M. ‒ utanpotlassport.hu Az ifjúsági fiú vízilabda-bajnokság négyes döntőjének szombati két elődöntős ütközetén egyaránt egygólos siker született, és eldőlt, hogy az aranyéremért a KSI SE és a BVSC-Zugló csapata játszhat. A Laky Károly uszodában vasárnap a bronzmeccset az UVSE és a ZF-Eger vívta kiváló hangulat mellett, ugyanis a lelátókon nem csak a hozzátartozók és a sportág kedvelői, hanem a négyes döntő másik két csapatának játékosai is helyet foglaltak. A párharcot az egriek kezdték jobban, viszont Magyar Márton góljára majdnem három percet kellett várni. A válasz ezzel szemben hamar jött: Busa Máté egyenlített, majd Baksa Benedek fordított emberelőnyből. Az egrieket sem kellett félteni, hiszen a negyed végére ismét magukhoz ragadták az előnyt, így 3‒2-es állással várták az együttesek a folytatást. A második játékrészben először megint Busa módosította az eredményt, majd Dala Döme is beszállt a gólgyártásba, többek között nekik köszönhetően immár az UVSE várhatta előnyösebb helyzetből a következő felvonást (5‒4). A harmadik negyed nem hozott fordulatot, a felek egyaránt két-két gólt szereztek, így a döntés a véghajrára maradt, aminek a fővárosi csapat vágott neki jobban. Egy darabig még tudták tartani a lépést az egriek, de végül nőtt a hátrányuk, és elveszítették a mérkőzést 13‒9-re. Az UVSE nyerte a bronzérmet, a legeredményesebb pólós pedig a négy gólt jegyző Dala Döme lett.

A BVSC-Zugló ifjúsági vízilabda-csapata tizenöt év után nyert újra bajnoki címet Fotó: Madar Dávid/MVLSZ
A BVSC-Zugló ifjúsági vízilabda-csapata tizenöt év után nyert újra bajnoki címet Fotó: Madar Dávid/MVLSZ
A KSI SE és a BVSC-Zugló döntője parázs csatát ígért. A zuglóiak felfűtött hangulatban várhatták a párharcot, ugyanis a Szőnyi úti uszoda lelátója megtelt a csapat drukkereivel, akik a dobtól kezdve a kürtön át a hangos biztatásig, ahogy tudták, segítették az egyesület pólósait. Ennek ellenére a sportiskolások kezdtek jobban, akik hamar el is léptek két gólra. A hazaiak azonban nem adták fel: Sólyom Levente és Gyenis Ádám góljaival egyenlíteni tudtak. Az első negyed vége előtt az idén pazar formában játszó Bóbis Botond talált be a vendégek részéről, akik így előnyből várhatták a második felvonást. A folytatásban felélénkültek a vasutasok, és Fodor Olivér góljával hamar fel is zárkóztak, majd folyamatos gólváltás következett: Bóbis találatára Sugár Péter válaszolt, majd a hazai drukkerek nagy örömére a zuglói Csorba Péter megszerezte a vezetést, amire Kósa Balázs tudott reagálni. A remek második játékrész végén újra mozgósították energiájukat a hazaiak, és 7‒5-re elléptek a nagyszünet előtt. A harmadik felvonásban az alapszakasz első helyén záró BVSC pólósai folytatták a nagyszerű iramot, és Sugár találatával három gólra húztak el. Horváth János legénysége sem hagyta magát: Vékony Ákos tudott szépíteni, ám Mladoniczky Tibor és Batizi Benedek góljával négygólos különbség alakult ki Kemény Kristóf alakulata javára, amely bizakodva várhatta a végjátékot. Az utolsó negyed nem tartogatott fordulatokat, hiába szépített fél perc után vendégrészről Pető Attila, a felspannolt hazaiak a szoros lezárás ellenére parádés játékkal kezükben tartották a mérkőzést, és 12–11-re megnyerték a finálét, ezzel 15 év után újra megszerezve a bajnoki címet. Az érmeket, a serleget, és a legjobbnak járó Gyarmati Dezső Vándorkupát a győztes csapat vezetőedzőjének édesapja, dr. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, valamint Hesz Máté, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára és Märcz Tamás, férfiválogatottunk szövetségi kapitánya adta át.

FIÚ IFJÚSÁGI BAJNOKSÁG, NÉGYES DÖNTŐ (LAKY KÁROLY USZODA) Bronzmérkőzés UVSE‒ZF-Eger 13‒9 (2‒3, 3‒1, 2‒2, 6‒3) UVSE: Vértes Márk Dániel, Molnár Erik, Szieben András László, Sziládi Kristóf, Seeler Botond, Baksa Benedek, Dala Döme, Kádár Brúnó Boldizsár, Somogyi Tamás, Konarik Ákos, Vigvári Vendel, Busa Máté, Aranyi Máté Attila, Prágay Botond. Vezetőedző: Dávid Zoltán ZF-Eger: Poczik Levente, Antal Ádám, Tamir Fried, Kompos Márton, Rozsnyay Bence, Tomozi Bálint, Korózs Benjámin, Darmos Richárd, Szőke Ákos Zalán, Sári András Mátyás, Melegh Milán Attila, Kürti Dominik Péter, Tóta Gergő Zsolt. Vezetőedző: Tóth Kálmán Döntő BVSC-Zugló‒KSI SE 12‒11 (2‒3, 5‒2, 3‒1, 2‒5) BVSC-Zugló: Mizsei Márton, Fodor Olivér, Szarvas László, Mladoniczky Tibor, Batizi Benedek, Ágh György, Haffner Marcell, Csorba Tamás, Gyenis Ádám, Tanczer Tamás, Sugár Péter, Balaska Dániel, Sólyom Levente, Takács Ábel. Vezetőedző: Kemény Kristóf KSI SE: Grieszbacher Márk Erik, Rádli Rajmund, Bóbis Botond, Pető Attila, Molnár Viktor, Schmölcz Norman, Mucskai Tamás, Hevesi Dominik, Sömjén Dominik, Bihácsi Bence, Vékony Ákos, Kósa Balázs, Horváth Ákos, Bányai Márk. Vezetőedző: Horváth János

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.