UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2018-06-03 16:39

Veretlenül a csúcson

Az UVSE csapata nyerte a szentesiek elleni finálét a leány ifjúsági vízilabda-bajnokság négyes döntőjében, így 2016 után ismét aranyérem került a játékosok nyakába. A harmadik helyen a BVSC-Zugló együttese végzett.

Sz. M.utanpotlassport.hu Véget ért a leány ifjúsági vízilabda-bajnokság négyes döntője a Hajós Alfréd uszodában, így eldőlt, melyik csapat a 2017/2018-as szezon aranyérmese, s hogy melyik klub birtokába kerül a bronz.

Eldőlt a bajnoki cím sorsa az ifjúsági leány vízilabdázók között Forrás: waterpolo.hu
Eldőlt a bajnoki cím sorsa az ifjúsági leány vízilabdázók között Forrás: waterpolo.hu
A harmadik helyért ugrottak először vízbe a játékosok vasárnap, s az alapszakaszban nyújtott teljesítményeket figyelembe véve a BVSC-Zuglónak volt nagyobb esélye a Tatabányai VSE-vel szemben. A zuglóiak is kezdték jobban a mérkőzést, viszonylag hamar előnyt szereztek Utassy Janka Kata révén, ami után viszont majdnem tíz percre állóháború alakult ki, ugyanis egyik csapat sem találta a rést a hálóba. A második negyedben aztán megérkezett az áttörés: Ármai Zita centergóljával kiegyenlítettek a tatabányaiak, akik jelezték, hogy nem lesz könnyű dolga a fővárosi együttesnek, ami így is történt. A 4‒3-as eredmény után a harmadik játékrészben három gólra lépett meg a zuglói alakulat, ám  Ármai és Pintér Petra találataival visszakapaszkodott a TVSE. A negyedik felvonás is tartogatott izgalmakat: végig szoros állást követően a lefújás előtt két perccel Koncz Laura Hanna révén kétgólos előnyt szerzett a BVSC, amit Tátrai Szonja csökkentett egyre. Az utolsó percben nem változott már az eredmény, így 10‒9-re a fővárosiak diadalmaskodtak, s szerezték meg a bronzérmet. A bajnoki címért vívott finálé parázs küzdelmet ígért a címvédő Yordo Szentes és a két évvel ezelőtti aranyérmes UVSE között. A fővárosi csapat még nem kapott ki idén, így számukra az is kérdés volt: be tudják-e fejezni veretlenül a szezont. A mérkőzés első találatát az idén gólkirályi címre törő budapesti játékos, Faragó Kamilla jegyezte, s aztán elkezdtek potyogni a gólok, ennek eredményeképp az első negyed hat góllal zárult, amit az UVSE 4‒2-es elosztásban megnyert. A második felvonás már nem bővelkedett a gólokban, a szentesi Kiss Kamilla négy másodperccel a félidő előtt talált be, rá háromra viszont a fővárosiak voltak eredményesek büntetőből, így maradt a kétgólos különbség a szünetre (5‒3). A harmadik játékrész hasonló módon, büntetődobással kezdődött, azonban ezt védeni tudta a Szentes hálóőre, Füsti Molnár Janka. A bravúrnak is köszönhetően felbuzdult a címvédő alakulat, és pazar játékkal megfordította a meccset, így 6‒5-ös vezetéssel vágott neki a hajrának. A végjátékban úgy tűnt, elbírja a rá nehezedő nyomást az idén még veretlen gárda, s a harmadik percben ki is egyenlített, ismét Faragó Kamilla révén. Az idő vészesen fogyott, amikor két perccel a vége előtt újra büntetődobáshoz jutott az UVSE, s Pap Médea Rebeka gólra váltotta a lehetőséget, ezzel pedig úgy nézett ki, 7‒6-ra megnyeri csapatának a döntőt. Végül hosszas állóháború után lepörgött az óra, így eldőlt: az UVSE pólósai győztek az idei versenykiírásban, így két év után ismét aranyérem kerül a nyakukba.

LEÁNY IFJÚSÁGI BAJNOKSÁG, NÉGYES DÖNTŐ (HAJÓS ALFRÉD USZODA) Bronzmérkőzés BVSC-Zugló‒Tatabányai VSE 10‒9 (1‒0, 3‒3, 3‒2, 3‒4) BVSC-Zugló: Trifán Dóra Katalin, Krnács Kata, Ősz Varga Lilla, Petőváry Luca Katica, Koncz Laura Hanna, Besszer Eszter, Utassy Janka Kata, Király Rita, Alaksza Noémi, Faragó Berta, Bruckner Anna, Bagyinszki Hanna, Keresztes Anita, Pintér Anna. Vezetőedző: Petrovics Mátyás Tatabányai VSE: Pápai Viktória, Szellák Csenge, Ármai Zita, Jenei Kata Mária, Pintér Petra, Zöld Tamara Petra, Schatz Réka, Tátrai Szonja, Balogh Erika Alexandra, Zantleitner Noémi, Zink Petra, Marsi Lilla Krisztina. Vezetőedző: Zantleitner Krisztina Döntő UVSE‒Yordo Szentes 7‒6 (4‒2, 1‒1, 0‒3, 2‒0) UVSE: Maczkó Lilla, Pap Médea Rebeka, Telek Dorottya, Pap Mónika, Vida Virág, Baksa Vanda, Gyárfás Dorottya, Faragó Kamilla, Lantos Krisztina, Kiss Eszter Lara, Pál Anna, Koppány Szamira, Hajdú Róza, Pápai Barbara Klaudia. Vezetőedző: Áts Bertalan Yordo Szentes: Füsti Molnár Janka, Szabó Krisztina, Káris Janka, Sebők Zsófia, Dömsödi Dalma, Kis Kamilla, Hoffmann Hanna, Czirbus Dorottya, Kudella Panna, Rybanska Natasa, Korom Réka, Bocskay Edit Édua, Stankovianska Miroslava, Fodor Fiorella Ilona. Vezetőedző: Brávik Fruzsina

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.