UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2018-06-04 08:52

Az esőmenő nagy napjai

Immár a 80 métert és a felnőtt klasszisok szintjét súrolja Halász Bence, a kalapácsvetés húsz éves junior-világbajnoka. Pedig szombaton biztos nem várt tőle nagy dobást az edzője, Németh Zsolt. A dobószer száguldó cirkusza pedig folytatódik, a hideg északon, az esős Lengyelországban.

Arday Attila  – utanpotlassport.hu Halász Bence immár szinte minden nap lázba hozza a magyar atlétikát, így nekünk is sűrűn kell foglalkoznunk vele, de annál jobb. Néhány napja azt a körutat mutattuk be, amelyet a hallei nagy dobás után megtesz, most pedig a turné első állomásán, az Ikarus-pályán akkorát dobott a húszéves atléta (79.57), hogy már a felnőtteknél is megközelíti a klasszisok szintjét. És immár a világranglista harmadik helye az övé.

Kemény edzések közepette, váratlanul jött össze az újabb nagy dobás Forrás: atletika.hu
Kemény edzések közepette, váratlanul jött össze az újabb nagy dobás Forrás: atletika.hu
„Az előző versenyeken benne volt egy ekkora dobás, de aztán hetet nagyon megnyomtuk, keményen készült, pénteken délelőtt és délután is edzett, ezeken után váratlan ez a szombati eredmény. De nem bánkódunk miatta” – mondta edzője, Németh Zsolt. Mint hozzátette, a tavalyi 78.85 után erre az évre azt tűzték ki, hogy stabilizálják a 77-79 méter közötti dobásokat – eddig sikerült, sőt... A turné kedden Turkuban, majd pénteken Szczecinben folytatódik. „Kérdés, milyen lesz az időjárás. Finnországra tizennégy fokot írnak, Lengyelországra rettenetes esőt” – mondta a tréner. – „De megbirkózott ő már többek között világbajnokságon is az esővel, olyan, mint egy esőmenő a Forma–1-ben." Németh Zsolt a kalapácsvetők világsorozatát is a száguldó cirkuszhoz hasonlította, amelybe Bencének (és a junior vb-ezüstérmes Gyurátz Rékának) idén egyelőre bele kell szoknia. Minél többet kell versenyezniük, minél több helyszínt megismerniük, önmagukhoz képest jól teljesíteniük, az most még mindegy, az ellenfelek mire képesek. Éppen ezért a szakember szerint presztízs szempontjából sem lényeges (még), hogy Halász Bence Lengyelországban legyőzze a házigazdák csillagait, élükön a  háromszoros világbajnok Pawel Fajdekkel. Azért nem lenne rossz... További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.