UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2018-06-04 17:02

Liza ismét az élmezőnyben

Az elmúlt hét végén is több viadalon szerepeltek utánpótláskorú vívóink. Pusztai Liza ismét remekelt, ezúttal a tizenhat közé jutott a felnőtt kardozók tuniszi világkupaviadalán. Ezen kívül a kardozóknak és a tőrözőknek is előválogatókat tartottak.

B. V. – utanpotlassport.huSűrű hétvégén vannak túl az utánpótláskorú vívók. Előválogatókat tartottak fiatal kardozóinknak és tőrözőinknek is, ezen kívül Pusztai Liza ismét pástra lépett felnőtt világkupaversenyen, ezúttal Tuniszban szerepelt.

Pusztai Liza ismét jól vívott a felnőttek között Fotó: Augusto Bizzi/FIE
Pusztai Liza ismét jól vívott a felnőttek között Fotó: Augusto Bizzi/FIE
A BVSC-Zugló 17 éves kardozója – mivel a felnőtt-világranglistán az első tizenhatban szerepel – nem vívott selejtezőt, kiemelt volt a tunéziai felnőtt Grand Prix-n. Az első lét kanyart magabiztosan vette Liza, előbb a spanyol Perez Cuenca ellen nyert 15:10-re, majd az orosz Galjakbarovát verte 15:7-re. A nyolcaddöntőben a francia Rifkiss jelentette a végállomást, Pusztai 15:9-es vereséget szenvedett, így a tizedik helyen zárt. A Márton Annát nélkülöző csapat pedig hatodik lett. Liza így továbbra is az előkelő tizenkettedik helyen áll a világranglistán. Úgy, hogy még három évig utánpótláskorú… Persze nemcsak Tunéziában, hanem itthon is csattogtak a fegyverek. Gödöllőn előválogató-versenyt tartottak junior- és kadétkorú kardozóknak. A junior fiúk között taroltak az újpestiek, a legjobb nyolc közé öt versenyzőjük is bejutott, az aranyérem Kaiser Balázsé lett. A kadétok között a Vasas vívója, Horváth Gergő győzött. A lányok mezőnyében a nagyok versenyét a BVSC-s Bérczy Dorottya, a kisebbek viadalát Battai Sugár Katinka (TFSE) nyerte. A tőrözők között ezúttal csak a junioroknak tartottak megméretést. A budapesti viadalon a Törekvés SE versenyzői mindent vittek. A fiúk között Mihályi Andor, a lányok mezőnyében Hajas Nóra győzött.

JUNIOR ÉS KADÉT KARD ELŐVÁLOGATÓ-VERSENY, GÖDÖLLŐ Fiúk. Juniorok: 1. Kaiser Balázs (UTE), 2. Urbán Tamás (BVSC-Zugló), 3. Baaken Mátyás (Kertvárosi VSE) és György Lehel (UTE). Kadétek: 1. Horváth Gergő (Vasas), 2. Fekete-Kovács Máté (Kertvárosi VSE), 3. Pintér Levente (Szigetszentmiklós) és Szántó Zoltán (Vasas) Leányok. Juniorok: 1. Bérczy Dorottya (BVSC-Zugló), 2. Széplaki Virág (UTE), 3. Báthory Kata (Vasas) és Koós Gréta (Kárpáti). Kadétek: 1. Battai Sugár Katinka (TFSE), 2. Missurai Pálma (Gödöllő), 3. Beviz Dorottya (GEAC) és Fenyősi Zita (Vasas)

JUNIOR TŐR ELŐVÁLOGATÓ-VERSENY, BUDAPEST Fiúk: 1. Mihályi Andor (Törekvés SE), 2. Mendrey Tamás (UTE), 3. Korom Erik (Törekvés SE) és Maior Mátyás (Törekvés SE) Leányok: 1. Hajas Nóra (Törekvés SE), 2. Pöltz Anna (MTK Budapest), 3. Szántay Anna (Budapesti Honvéd) és Zászkaliczky Piroska (Gödöllő)

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.