UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2018-06-04 14:46

Új ellenfelek, új kihívások

Új országok jelentek meg a ritmikus gimnasztika térképén, nagyon tehetséges juniorokkal, tehát van itthon bőven feladat, ha tartani akarjuk velük a lépést: az Európa-bajnokság után ez derült ki a vezetőedző szavaiból. A mi gyerekeink nem jutottak döntőbe, nem is lehetett ez a cél .

A. A. – utanpotlassport.hu Spanyolország szívében, a kasztíliai Guadalajarában tizennégy-tizenöt éves lányok képviselték Magyarországot a ritmikus gimnasztika Eb juniorversenyében. Deutsch-Lazsányi Erika vezetőedző nem pakolt rájuk nagy terhet, amikor a kontinensbajnokság előtt így fogalmazott a hazai szövetség oldalán:

Borda Korinna volt a legjobb magyar a junioroknál Forrás: nso.hu
Borda Korinna volt a legjobb magyar a junioroknál Forrás: nso.hu
"A junioroknál döntős helyezést nem várok, mivel gyerekekről van szó, ronthatnak. Most nem úgy megyünk ki, mint két éve, hogy szinte biztos döntőbe várunk valakit." A finálé végül el is maradt, a selejtezők első napján Borda Korinna karikával 14.850 pontot gyűjtött, s ezzel a 22. helyen végzett. Ákoshegyi Eszter karikával és labdával lépett szőnyegre, 45. (12.800 pont), illetve 28. lett (13.900 pont). Locke Szonja labdás előadására 13.375 pontot kapott, amely a 35. pozíciót jelenti. Másnap Borda Korinna buzogánnyal 29. (13.650 pont), szalaggal pedig a 26. helyen végzett (13.100 pont). Ákoshegyi Eszter buzogánnyal 12.550 pontot szerzett, ami a 36. helyre volt elegendő, Locke Szonja szalagos gyakorlatára 11.500 pontot kapott, így a 48. pozícióban zárt. Az országok csapatrangsorában, amely a felnőtt együttes kéziszercsapat és a junior egyéni eredmények összesítése alapján alakul ki, Magyarország a 13. helyen zárt 113.575 ponttal. A vezetőedző az Eb után így fogalmazott: "Új országok jelentek meg az rg térképén, kifejezetten tehetséges juniorokkal, úgyhogy az utánpótlás-nevelő egyesületeknek fel kell kötniük a gatyát, lesz feladata minden edzőnek bőven." További korosztályos hírek  TORNÁBAN a sportági aloldalunkon.