UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-06-07 16:36

Új klub, nagy remények

Junior korú játékossal erősítette meg védelmét a 2017/18-as évadra nagy terveket szövögető FTC felnőtt jégkorongcsapata. A fővárosi együttes a MAC Budapest 19 éves játékosát, Sarcia Antoninót szerezte meg egy évre. A fiatal bekk igen elszánt, hiszen már első ferencvárosi évében bajnoki döntőbe jutna csapatával.

UP-info Fiatal, még utánpótláskorú jégkorongozóval bővült az FTC felnőttcsapatának 2018/19-es, Erste Ligás szezonra készülő kerete. A klubvezetés mindenben megállapodott a MAC Budapest U20-as gárdájának védőjével, a 18-szoros magyar juniorválogatott Sarcia Antoninóval.

A 19 éves Sarcia Antonio mindenekelőtt megragadna az FTC-ben Forrás: fradi.hu
A 19 éves Sarcia Antonio mindenekelőtt megragadna az FTC-ben Forrás: fradi.hu
A 19 éves játékos magyar-olasz kettős állampolgár, de születésétől kezdve Magyarországon nevelkedett. A MAC-ban kezdett jégkorongozni, s már 2012-ben (14 évesen!) bemutatkozott a fővárosiak U18-as együttesében. Három évvel később pedig már az U18-as válogatottban szerepelt a divízió I/A csoportos világbajnokságon. A 2017/18-as évadban az osztrák bázisú juniorligában (EBYSL) védő létére 34 meccsen tizenhárom pontot szerzett és húsz kiállításpercet gyűjtött be. Eközben a hazai korosztályos ligában is remekelt. 2017 decemberében pedig a juniorválogatott tagjaként szerepelt a franciaországi divízió I/A-világbajnokságon. Az újdonsült ferencvárosi játékos első gondolatait a fradi.hu-val osztotta meg. „Nagyon nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy itt lehetek: korábbi edzőm, Fodor Szabolcs engem is megkeresett, hogy tartsak vele a Fradihoz. Izgatottan várom a rajtot, hiszen ez lesz pályafutásom első felnőttszezonja. Biztosan más szerepem lesz, mint korábban a juniorok között. Az elején az lesz a legfontosabb, hogy minél több játéklehetőséget harcoljak ki magamnak.” A fiatal bekk hosszabb távú céljait is megfogalmazta. Na meg azt, hogy mit vár a zöld-fehérek megerősödő keretétől a következő évadban. „Szeretnék itt megragadni, és hosszabb távon is hasznára válni a Ferencvárosnak. De azért már a következő évben is megmutatnám, hogy mit tudok, hasznára szeretnék válni a csapatomnak. Ki merem jelenteni: az elődöntő, de akár a döntő is elérhető az új kerettel. Stabil védőmunkára, egyszerű, de hatékony, agresszív játékra számíthatnak tőlem a szurkolók.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.