UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2018-06-08 16:47

Újpesti esélyek, zuglói remények

Hétvégén dől el az aranyérem sorsa a fiú és leány serdülő vízilabda-bajnokságokban. A korosztály két négyes döntőjét a budapesti Hajós Alfréd Sportuszodában tartják; a kétnapos viadalon a fiúknál az UVSE, a BVSC-Zugló, a KSI SE és az FTC, a leányoknál pedig az UVSE, a BVSC-Zugló, a Yordo Szentes és a Dunaújvárosi FVE-Yordo csapata képviselteti magát.

Sz.M.utanpotlassport.hu Hosszú szezonon vannak túl az utánpótlásligákban is a vízilabdázók, főként ha azt nézzük, hogy a legtöbb játékosnak több fronton is helyt kellett állnia a mostani évadban. A serdülő fiúk és leányok most érnek a klubidény végéhez, szombaton és vasárnap tartják a bajnokságok négyes döntőjét a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában.

A hazai közönség előtt játszó UVSE a legesélyesebb a fiúknál és a leányoknál egyaránt a végső győzelemre
A hazai közönség előtt játszó UVSE a legesélyesebb a fiúknál és a leányoknál egyaránt a végső győzelemre
A fiúknál az alapszakasz tizennégyes mezőnyében egyértelműen a négy legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó együttes harcolta ki a részvételt az országos fináléban, ami azért sem meglepő, mert e klubok játékosai alkotják a korosztályos válogatott gerincét. Ha az elmúlt évek tendenciáit, illetve a múlt heti ifjúsági bajnokság négyes döntőjét vesszük figyelembe, megállapítható: az alapszakasz győzteseknek van a legnagyobb esélyük a végső diadalra. Az UVSE idén mindössze két vereséggel, öt pont előnnyel nyerte meg a döntőt megelőző szakaszt, ráadásul hazai környezetben vívhatják a további küzdelmeket, így mindenképpen favoritnak számítanak. Sőt, az elmúlt hét évben ötször is nyakukba vehették az aranyérmet, valamint címvédőként várják a hétvégi megméretést.  Második helyen jutott a fináléba az ifjúsági korosztályban tizenöt év után bajnoki címet bezsebelő BVSC-Zugló csapata, amely komoly célokkal vág neki a serdülők között folyó éremharcnak is, megismételve az elődöntőben az idősebbek aranymeccsének párosítását (BVSC-Zugló‒KSI SE). Érdekesség, hogy a magát negyedik helyen beküzdő FTC kivételével a finálé résztvevői mind nyertek már bajnoki címet a korosztály versenykiírásában az elmúlt hét év során, így mindenképpen izgalmas ütközetekre számíthatnak a Margitszigetre kilátogatók. A leányoknál ‒ csakúgy, mint az ifjúságiak között ‒ az UVSE veretlenül nyerte meg a bajnokságot, ráadásul 365 gólt dobtak és csak 88-at kaptak a lejátszott 18 meccsen, így a játékosok favoritként várhatják a rájátszás küzdelmeit a Hajós Alfréd Sportuszodában. Ha mindez nem lenne elég biztató előjel számukra, a korábbi évek statisztikái is pozitív várakozást idéznek elő, ugyanis az elmúlt hét évben háromszor is ők örülhettek a bajnoki címnek. (Kétszer pedig a POLO Sport Club, amely idén épphogy lemaradt a négyes döntőről.) Természetesen az alapszakaszban második helyen végzett BVSC-Zugló csapata sem fog feltett kézzel medencébe ugrani, különösen, hogy címvédőként érkeznek hétvégén a Margitszigetre. Harmadik helyen Yordo Szentes, negyedik helyen a Dunaújvárosi FVE-Yordo jutott be a legjobb négy közé.

FIÚ SERDÜLŐBAJNOKSÁG, NÉGYES DÖNTŐ (HAJÓS ALFRÉD SPORTUSZODA) Június 9., szombat: Elődöntő: 14.00: UVSE‒FTC 17.00: BVSC-Zugló‒KSI SE Június 10., vasárnap: 15.30: bronzmérkőzés 19.00: döntő

LEÁNY SERDÜLŐBAJNOKSÁG, NÉGYES DÖNTŐ (HAJÓS ALFRÉD SPORTUSZODA) Június 9., szombat: Elődöntő: 15.30: BVSC-Zugló‒Yordo Szentes 18.30: UVSE‒Dunaújvárosi FVE-Yordo Június 10., vasárnap: 14.00: bronzmérkőzés 17.30: döntő

 Egyéb korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon