UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-06-10 09:38

Összenéznek, és tudják

Parádés éven van túl az FTC 20 éves jobbszélsője, Faluvégi Dorottya. A tavasszal a felnőtt-válogatottban is bemutatkozott játékos menedzsmentjének, a ChampsSport Agencynek adott interjúban elmondta, miben fejlődött a legtöbbet, és hogy milyen eredménnyel lenne elégedett a júliusi, hazai rendezésű junior kézilabda-világbajnokságon.

UP-infoRemek szezont zárt az FTC női kézilabdacsapata, és kitűnően szerepelt a 20 éves jobbszélső, Faluvégi Dorottya is. Emlékezetes mérkőzéseket produkált a Bajnokok Ligájában és a tavasszal bemutatkozhatott a felnőttválogatottban is. Mendezsmentjének, a ChampsSport Agency-nek adott interjúban elégedetten beszélt a maga mögött hagyott évadról.

Faluvégi Dorottya élete eddigi legjobb szezonján van túl Fotó: Kovács Tamás/MTI
Faluvégi Dorottya élete eddigi legjobb szezonján van túl Fotó: Kovács Tamás/MTI
„Nem lehetünk elégedetlenek, hiszen a Bajnokok Ligájában jobban szerepeltünk, mint tavaly, a bajnokságban pedig végig versenyben voltunk a Győrrel. Végül másodikok lettünk, de a sport ilyen: fel kell tudni dolgozni azt is, ha valami nem sikerül. A következő szezonnak ettől függetlenül megint úgy kell nekiállnunk, hogy ismét megpróbáljuk a csatanyerést a talán még erősebb győri csapattal szemben. Egyénileg pedig talán a legjobb szezonomat zártam: a Bajnokok Ligájában fontos szerepet hárult rám, és a válogatottban is debütáltam, éppen Hollandia ellen. Az ígéretes ferencvárosi kézilabdázó azt is elárulta, miben fejlődött a legtöbbet az elmúlt egy esztendőben. „Nem szabad hagyni egyetlen meccsen sem, hogy az ellenfél lassabb tempója hatással legyen az én játékomra, nem szabad alkalmazkodni az ellenfélhez, minden találkozón ugyanúgy fel kell tudni pörögni. Az összes meccsen ki kell lépni a kényelmi zónából, azt elhagyva kell tényleg száz százalékot adni, mert csak így lehet fejlődni. Az év legjobb fiatal játékosának jelölt kézilabdázó, természetesen kitért a nyári, debreceni U20-as világbajnokságra is, amelyen szépen búcsúzna utánpótláséveitől. „A mostani csapatunk nagyon jó generációra épül, persze ezt több ország is elmondhatja magáról. Oroszország és Franciaország lehet a legnagyobb riválisunk, de Dánia, Dél-Korea és Hollandia is jó erőkből áll, míg például a norvégok nagyon kiszámíthatatlanok. A hivatalos elvárás a csapattól a legjobb négybe kerülés, de nem lennénk elégedettek csupán az elődöntőbe jutással. Bár nem mondjuk ki, de ha összenézünk a csapattársakkal, akkor szavak nélkül is pontosan tudjuk, mit szeretnénk elérni, és ezért szívvel-lélekkel küzdeni fogunk. A csapat legnagyobb ereje éppen abban rejlik, hogy a keretből adott meccsen bárki képes lehet arra, hogy kulcsjátékossá lépjen elő. A világbajnokságot én már az új szezon nyitányának tekintem és szeretném a lehető legszebben kezdeni…” További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.