UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-06-12 13:08

Célegyenesbe érve

Hajrájához érkezett a női juniorválogatott felkészülése a július 1-jén kezdődő, debreceni U20-as kézilabda-világbajnokságra. Golovin Vlagyimir szövetségi edző a Nemzeti Sportnak beszélt a kevés csapattal közösen töltött időről, a játékosairól és az esélyekről is.

UP-info Három hét sincs már hátra a júliusi, hazai rendezésű U20-as női kézilabda-világbajnokság rajtjáig. A nyitómérkőzés, a június 1-jei magyar–brazil lesz Debrecenben, a mieink pedig már javában készülnek utánpótláséveik utolsó megméretésére.

Golovin Vlagyimir elégedett a játékosai hozzáállásával Fotó: Török Attila
Golovin Vlagyimir elégedett a játékosai hozzáállásával Fotó: Török Attila
A szövetségi edző, Golovin Vlagyimir első világversenyére készül a társasággal, miután tavasszal ő váltotta az egészségügyi okok miatt lemondott Hajdu Jánost. Nem sokkal a rajt előtt a Nemzeti Sportnak nyilatkozott. „Váratlan szituáció, hogy három hónappal a világverseny előtt vettem át a csapatot. Elsősorban azért vállaltam el a feladatot, mert többnyire ismertem a válogatott keret tagjait, hiszen vagy dolgoztunk már együtt, vagy ellenfélként találkoztunk.” Miután a trénernek kevés ideje maradt a vb-felkészülésre, gyökeres változásokat nem hajtott végre a nemzeti csapatban. „Összességében azzal a kerettel dolgozom, mint az elődöm. Ketten még az U18-as nemzeti csapat tagjai, Kácsor Gréta és Afentáler Sára, utóbbi a keddi edzésen rálépett a labdára, és a jelek szerint műteni kell a bokáját. Sajnálom, mert nagyon számítottam rá jobbátlövőként, de a sport ilyen, mindig történik valami váratlan, amit meg kell oldani.” Persze Golovin ismeri a legtöbb lányt, hiszen eddig is követte pályafutásukat, sőt többen közülük a játékosai voltak az MTK-ban. Azt is elmondja, mit tart a legfontosabb kérdéseknek a vb előtt. „Még a tavalyi Európa-bajnokságon néztem őket, és úgy tűnt, védekezésük nem volt elég agresszív, inkább visszahúzódtak. Ezen változtatni akartam, mert időnként igenis ki kell lépni a falból. A másik a sebesség, ami sarkalatos pontja a modern kézilabdának. Tavaly a francia válogatotton lehetett látni a legjobban, hogy egy év alatt óriásit fejlődött, és biztos vagyok benne, hogy ez más csapatokra is igaz. Nekünk is gyorsabban kell játszanunk és gondolkoznunk, ha jó eredményeket akarunk elérni, ebben az irányban kell továbbmennünk” A válogatott már játszott ugyan meccseket az új stáb irányításával, de hogy igazán kiélezett találkozón mire képes, az még nem derült ki. „A szövetség a négybe kerülést jelölte meg célul. Ha odáig eljutunk, már jó eredmény.  A Bajnokok Ligája Final Four előtt játszottunk a szlovénokkal és az oroszokkal: a szlovénok ellen kicsit lassabbak és körülményesebbek voltunk, az oroszok ellen viszont kiválóan játszottunk. Ennek a csapatnak is két arca van, és én is kíváncsi vagyok, melyiket mutatja a hazai rendezésű világversenyen. Mert azt még nem tudom, mire vagyunk képesek kritikus helyzetben.”

A NŐI JUNIORVÁLOGATOTT VILÁGBAJNOKSÁGRA KÉSZÜLŐ KERETE: Kapusok: Binó Boglárka (Győri ETO), Hlogyik Petra (MTK Budapest), Suba Sára (Vác) Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (FTC), Kuti Bettina (MTK Budapest) Jobbátlövők: Klujber Katrin (Dunaújvárosi KKA), Pénzes Laura (DVSC-TVP) Irányítók: Lakatos Rita (Vác), Szabó Kitti (NEKA), Hornyák Bernadett (Vác) Beállók: Giricz Laura (Békéscsaba), Pásztor Noémi (Budaörs), Tóvizi Petra (DVSC-TVP) Balátlövők: Háfra Noémi (FTC), Horváth Laura (NEKA), Kácsor Gréta (Vác) Balszélsők: Fodor Csenge (Győri ETO), Márton Gréta (FTC)

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.