UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2018-06-12 11:20

Érmet mindenhonnan!

Egyéniben, csapatban és váltóban is érem a cél a lengyelországi ifjúsági Európa-bajnokságon U19-es és U17-es öttusázónk számára. A kapitány a mezőnytől nem tart, az ifjúsági olimpikon Gulyás Michelle viszont eggyel idősebb korosztályban készül Buenos Airesre.

Arday Attila– utanpotlassport.huKeddtől hosszú körútra indul az öttusa,  Európa-bajnokságok, sora járja körbe kontinenset, kezdve a drzónkowi ifjúsági Eb-vel, folytatva a jövő héten a barcelonai junior Eb-vel, majd júliusban a felnőttek következnek Székesfehérváron.

Bánki Adél (balra) az ifjúságiak, Gulyás Michelle a juniorok Európa-bajnokságán méreti meg magát
Bánki Adél (balra) az ifjúságiak, Gulyás Michelle a juniorok Európa-bajnokságán méreti meg magát
A lengyelországi Drzonkówban az U19-eseké és az U17-eseké a főszerep, előbb a nagyok kezdenek selejtezővel, majd csütörtöktől a kisebbek is színre lépnek, mindjárt a döntőkkel. Náluk ugyanis nincs selejtező, és nincs még vívás sem, az U17-eseknél így csak három, míg az U19-eseknél csak négytusából áll a viadal (lovagolni csak junior kortól kell a nagy versenyeken). „Tavaly a világbajnokság nem sok érmet hozott, az Európa-bajnokságon viszont taroltunk – mondta a mostani megméretés előtt Szloboda József utánpótlás-kapitány. – Itt a vb-hez képest kevesebb az erős nemzet, az egyiptomiak, a távol-keletiek nélkül könnyebb a helyzet, nagyobb esélyünk van dobogón végezni. Egyéniben, csapatban és váltóban is ez a cél.” A szakember név szerint nem szerette volna megnevezni, kitől vár a leginkább medált, de Gulyás Michelle-től biztosan nem, hiszen az ifjúsági olimpiára kvótát szerző hölgyre – a Kállai Ákos női kapitánnyal történt egyeztetés után – a barcelonai junior Eb vár, az ötkarikás játékokra felkészülés jegyében. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN  a sportági aloldalunkon.

Az ifjúsági Eb magyar résztvevői U19 Fiúk: Katona Bálint, Bőhm Csaba, Tamás József, Gyurka Márk Manó, Gábor Gergely Lányok: Dallos Lilla, Turbucz Anna, Erdős Rita, Bánki Adél, Eszes Noémi U17 Fiúk: Koleszár Mihály, Szakály Bence, Gáll András, Szentprónai Dominik, Horváth Bálint Lányok: Marschall Réka, Deák Melinda; Basa Lili, Tóth Dorka Sára, Szűcs Dóra