UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-06-13 12:37

Marad a Ferencváros

Kiharcolta az élvonalban maradást a Ferencváros U17-es együttese az UTE elleni osztályozó második mérkőzésén. A Bánka Kristóf Sportközpontban rendezett találkozón a lilák szereztek vezetést az első félidőben, ám a fordulást követően Tamás Olivér két gólja megfordította a találkozót. Miután az első mérkőzésen nem született gól, a zöld-fehérek nyerték a párharcot, és az MLSZ szabályzatának értelmében mindhárom kiemelt korosztályban jövőre is ott lesznek az élvonalban.

Leiner Soma - utanpotlassport.huA forróságot megelőzvén a délelőtti órákban csapott össze az UTE és a Ferencváros, az U17-es osztályozó második mérkőzésén. A Bánka Kristóf Sportközpontban rendezett találkozó tétje nem csupán e korosztály élvonalbeli tagsága volt, az MLSZ szabályzata értelmében a párharcot megnyerő klub az U16-os, illetve az U19-es első osztályban is indíthat csapatot a következő évadban.

Nagyszerű hangulatú mérkőzést játszott az UTE és a Ferencváros Fotó: Földi Imre
Nagyszerű hangulatú mérkőzést játszott az UTE és a Ferencváros Fotó: Földi Imre
Miután az első mérkőzésen, a Népligetben nem született gól, mind hazai, mind vendég oldalról komoly érdeklődés övezte a derbit. A zöld-fehérek kezdtek jobban, az UTE kapusának, Nyirati Andrásnak már a hatodik percben védenie kellett, Lakatos Zoltán lövésére ért le. Alig pár pillanattal később Patrick Iyinbor került ziccerbe szabadrúgást követően, a Ferencváros hátvédje azonban kapu mellé lőtt. Ahogy teltek a percek, úgy vette fel a ritmust az Újpest, vezető góljuk mégis a semmiből jött: a jobbhátvéd Téglás Béla húzott befelé, majd jó 25 méterről, ballal lőtt, a labda a lécről pattant a gólvonal mögé (1−0). A vendégek a gól hatására igyekeztek váltani, komoly ziccerig azonban nem jutottak el a félidő végéig. Illetve eljutottak volna, ha Nicolo Mazzonetto nem esik el a tizenhatoson belül a hazai hátvéd hathatós közreműködésével. A bíró nem ítélt büntetőt, vitatható szituáció volt. A fordulást követően már nem maradt el a tizenegyes, ismét Mazzonetto került a földre. A labda mögé Tamás Olivér állt, s bár Nyirati hárított, a kipattanót nem hibázta el a ferencvárosi védő (1−1). A lilák nem tudtak hasonlóan kezdeményezni, mint az első játékrész végén, a Ferencváros pedig kis híján eldöntötte a párharcot, Iyinbor bombázott közelről a lécre. A vendégek a hajrában is élesebbnek bizonyultak, és az utolsó percben újabb büntetőhöz jutottak. A végrehajtó ezúttal is Tamás volt, aki ezúttal nem hibázott (1−2). Pókos Csaba együttese második félidei teljesítményének köszönhetően megérdemelten nyert, így a zöld-fehérek mindhárom kiemelt korosztályban ott lesznek jövőre az élvonalban.

U17-ES OSZTÁLYOZÓ, 2. MÉRKŐZÉS  UTE−Ferencvárosi TC 1−2 (1−0), összesítésben: 1−2 UTE: Nyirati − Téglás, Kasza, Zsemlye, Nemes  − Miknyóczki, Kulánda (Lőrinczy 65.) − Barbara (Benyovszki 84.), Sztojka, Tatai − Bakos (Skulka 79.). Vezetőedző: Szél József Ferencvárosi TC: Bánki − Bene, Tamás, Iyinbor, Zubán − Mazzonetto A., Tóth D. − Mazzonetto N. (Orosz 88.), Lakatos (Burzi 58.), Papp M. (Félegyházi 77.) − Pintér (Hajdú 77.). Vezetőedző: Pókos Csaba Gól: Téglás (28.) illetve Tamás (49., 91. - mindkettőt tizenegyesből)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.