UtánpótlásSport
2024. április 17.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-06-15 15:21

A világhírnév küszöbén

Csütörtökön megkezdődött a 2018-as labdarúgó-világbajnokság, amelyen számtalan utánpótláskorú játékos bizonyíthatja rátermettségét. Habár a végső győztes mellett azt is nehéz megtippelni, hogy miként szerepelnek majd az ifjak a viadalon, honlapunk mégis összegyűjtötte azon fiatal futballistákat, akik az oroszországi torna felfedezettjei lehetnek.

L.S. - utanpotlassport.huCsütörtökön az Oroszország−Szaúd-Arábia (5−0) mérkőzéssel indult a huszonegyedik labdarúgó-világbajnokság, amelyen számtalan utánpótláskorú játékos juthat lehetőséghez. A viadal felfedezettjei előtt óriási lehetőségek nyílhatnak meg, elég a kolumbiai James Rodríguezre gondolni, akit a brazíliai vébé után szerződtetett a Real Madrid. Nehéz megjósolni, hogy lesz-e hasonlóan kiugró teljesítmény, ám honlapunk talált a keretekben négy fiatalt, akik nevét majd érdemes lehet megjegyeznie a futballvilágnak.

Kasper Dolberg játékától sokat vár a dán publikum Fotó: Jens Dresling
Kasper Dolberg játékától sokat vár a dán publikum Fotó: Jens Dresling
Kasper Dolberg (20 éves, dán, Ajax) Az amszterdamiak csatárcsillaga a 2016-17-es évad során hívta fel magára a figyelmet, hiszen 29 meccsen 16 alkalommal volt eredményes a holland élvonalban. Habár a mögöttünk hagyott szezonban visszaesett a teljesítménye, szinte biztosan megkapja majd a lehetőséget Age Hareide szövetségi kapitánytól. Egy évvel ezelőtt az Arsenal és a Manchester United érdeklődéséről is lehetett hallani, ha a világbajnokságon szerez néhány gólt, szinte borítékolható, hogy valamelyik topligában folytathatja. Rodrigo Bentancur (20 éves, uruguayi, Juventus) Az ifjú középpályás a világbajnokságon győzné meg a torinói stábot, hogy akár alapemberként is számíthatnak következő szezonban.  Massimiliano Allegri számolt ugyan vele az idén is, Rodrigo Bentancurra kiegészítő szerep hárult a zebráknál. A dél-amerikai válogatottban viszont kezdőjátékos lehet, az uruk a Vecino-Bentancur középpályától várják a stabilitást, amelyre alapozhat a Suarez-Cavani csatárkettőst felvonultató együttes. S ki tudja, a kékek talán az előző világbajnokságokon nyújtott remeklést is felülmúlhatják... Goncalo Guedes (21 éves, portugál, Paris Saint-Germain) A luzitánok támadója ugyan a párizsiak kötelékébe tartozik, a mögöttünk hagyott évadot a Valencia együttesénél töltötte. A szélen és középen egyaránt remek teljesítményre képes játékos 5 góllal és 9 assziszttal zárta a szezont, és minden bizonnyal ott lesz a portugálok kezdőcsapatában péntek este, a spanyolok ellen. A világbajnokság előtti felkészülési időszakban mindenesetre remek teljesíményt nyújtott, az Algéria elleni 3−0-ra megnyert találkozón két gólt szerzett Cristiano Ronaldo ékpárjaként.
Denis Zakaria tavaly nyáron szerződött Németországba Forrás: Squawka
Denis Zakaria tavaly nyáron szerződött Németországba Forrás: Squawka
Denis Zakaria (21 éves, svájci, Borussia Mönchengladbach) A Gladbach rendre jól választ Svájcból védekező középpályást, hiszen Granit Xhaka után Denis Zakaria is megállja a helyét a Bundesligában. A remek fizikai adottságokkal rendelkező játékos 30 meccsen jutott szóhoz a szezonban, és Vladimir Petkovic szövetségi edző is számít rá a válogatottban. Akinek esetleg hiányozna e listából a 21 éves Gabriel Jesus vagy a 19 esztendős Kylian Mbappé, csak annyit téved, hogy ők már túl vannak a felfedezés fázisán, az elmúlt években már jócskán letették névjegyüket a nemzetközi porondon is, és mindkettejüktől sokat is vár hazájuk szurkolótábora. A két ifjú támadó vélhetően egyaránt ott lesz a brazil, illetve a francia kezdőcsapatban, sőt miután válogatottjaik a végső győzelemre is esélyesek, akár a gólkirályi címért is harcban lehetnek. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.