UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-06-15 20:59

Hollandlecke

A második mérkőzésén vereséget szenvedett a női U20-as kézilabda-válogatott a debreceni Négy Nemzet-tornán. A hazai rendezésű vb-re készülő társaság harminchét gólt lőtt, mégis kikapott a holland válogatottól a Főnix Csarnokban.

B. V. – utanpotlassport.huCsütörtökön a döcögős start után magabiztos győzelemmel startolt a női junior kézilabda-válogatott a debreceni Négy Nemzet-tornán. A hazai rendezésű, júliusi vb-re készülő együttes Ukrajnát győzte le tizenkét góllal, 32–20-ra.

Klujber Katrin tizenhat gólt lőtt, de ez is kevés volt a válogatott sikeréhez Fotó: Cseh Péter/MKSZ
Klujber Katrin tizenhat gólt lőtt, de ez is kevés volt a válogatott sikeréhez Fotó: Cseh Péter/MKSZ
A pénteki, hollandok elleni találkozó éppen ellentétesen kezdődött. Golovin Vlagyimir alakulata öt perc elteltével négy, tíz után pedig hat találattal vezetett. Akkor úgy látszott, újabb fölényes diadalt arathatnak a lányok, a félidő végére azonban feljavultak a hollandok, és két gólra felzárkóztak (21–19). Sőt a folytatásban gyorsan ki is egyenlítettek, így még nyíltabbá vált az összecsapás. A vendégek pedig nem vettek vissza, és fordítottak, negyed órával a vége előtt három góllal vezettek (29–32). A végjáték őrült csatát hozott, mindkét csapatnak volt esélye győzni, végül a nyitónapon vesztes hollandok bírták jobban, rendkívül gólgazdag mérkőzésen 38–37-re nyertek. A magyar csapatból parádésan teljesített a dunaújvárosi Klujber Katrin, aki 16-szor – közte kilencszer hétméteresből – talált a holland kapuba. A mieinknek utolsó mérkőzésükön is minden bizonnyal nehéz dolguk lesz: szombaton 12.30-tól az Európa-bajnoki címvédő franciákkal találkoznak.

NŐI U20-AS NÉGY NEMZET-TORNA, DEBRECEN Magyarország–Hollandia 37–38 (21–19) A magyar csapat legjobb góllövői: Klujber 16 (9), Faluvégi 7, Fodor, Kácsor, Tóvizi 3-3 Június 14., csütörtök Magyarország–Ukrajna 32–20 Franciaország–Hollandia 35–32 Június 15., péntek: 20.: Ukrajna–Franciaország Június 16., szombat: 10.: Ukrajna–Hollandia 12.30.: Magyarország–Franciaország

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.