UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-06-15 17:04

„Kicsik” a bajnokcsapatban

Két utánpótláskorú játékossal is profi szerződést kötött a hazai Erste Ligában címvédő MAC Budapest jégkorongcsapata. A 19 éves Majoross Barnabást az utánpótlásegyüttesből „hozták fel” a nagyok közé, míg a 18 esztendős Kreisz Brúnó egyéves finnországi légióskarrier után tért haza a fővárosiakhoz.

B. V. – utanpotlassport.huSorra jelenti be a fiatal játékosok szerződtetését az Erste Ligában bajnoki címvédő MAC Budapest együttese. Korábban beszámoltunk róla, hogy Bugár Gábort „visszahozták” Svédországból, a napokban pedig újabb két utánpótláskorú jégkorongozó írt alá a fővárosiakhoz.

Majoross Barnabás a remek évadja után profi szerződést kapott Forrás: MAC Budapest
Majoross Barnabás a remek évadja után profi szerződést kapott Forrás: MAC Budapest
A 19 éves Majoross Barnabás már az 2017/18-as évadban is a MAC-ot erősítette, a felnőttbajnokság mellett a korosztályos ligában is rendszeresen jégre lépett. A U20-as alakulatban rendkívül eredményesen szerepelt, az elődöntőben és a döntőben is remekül teljesített. Klubja honlapjának így nyilatkozott az előző évadról. „Örülök, hogy szeptembertől is a MAC-ban játszhatok. Fantasztikus szezont zártam, amire nagyon büszke vagyok. Igazán megszerettem a csapatot, remek közösséget alkotunk, öröm a srácokkal együtt dolgozni. A ligagyőzelem örök élmény marad, azért edzünk, hogy újra átéljük. Mindenekelőtt azonban a szóbeli érettségi áll előttem, először azon szeretnék túljutni.” A másik „új szerzemény”, 18 esztendős Kreisz Brúnó az elmúlt szezont a finn KalPa korosztályos gárdájában töltötte, ahol, azt mondja, nagyon hasznos tapasztalatokat szerzett. „Örülök a megkeresésnek, nagy megtiszteltetés, hogy számítanak rám. Emiatt óriási bennem a bizonyítási vágy, meg akarom mutatni, hogy sokat léptem előre az elmúlt évben. Nagyon várom már a kezdést, különleges érzés, visszatérni oda, ahol tizenhárom éves korom óta játszottam. Fizikailag és mentálisan is készen állok a szezonra.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.